Vă doriți un animal liniștit?

Optați pentru hamster!

367
Optați  pentru hamster! - hamster-1347200540.jpg
"Mama are probleme de sănătate, s-a pensionat pe caz de boală și trebuie să stea mai tot timpul la pat, n-are voie, deocamdată, să facă efort. Eu sunt plecată la muncă toată ziua și aș vrea să-i cumpăr un animăluț de companie, să nu mai sufere atâta de singu-rătate. Numai că, în situația ei, trebuie să fie un animal mai liniștit, să nu facă mizerie prin casă, să nu fie pretențios la îngrijire. Poate mă ajută veterinarul cu un sfat prin această rubrică". (Daciana Iftimie).


v v v

Ceea ce medicul veterinar Gheorghiță Mureșanu recoman-dă în astfel de situații este un hamster sau chiar mai mulți. Asta, întrucât aceste ființe micuțe și foarte drăgălașe trec drept animale nocturne, în sensul că cea mai mare parte a zilei și-o petrec dormind. Mai mult, nici îngrijirea lor nu este sofisticată și nici costisitoare. Asta nu înseamnă că nu trebuie îngrijite cu simț de răspundere, cu atât mai mult cu cât vă vor cuceri prin drăgălășenia lor, dar vă puteți ocupa de ele când vă întoarceți de la serviciu. Veterinarul a considerat oportun să atragă din start atenția că durata de viață a unui hamster este de circa trei ani, rareori patru ani. Referitor la specii, trei sunt mai des întâlnite, toate având nevoie cam de aceleași îngrijiri. Deși au vederea slabă, mirosul și auzul foarte dezvoltate îi ajută pe hamsteri să-și recunoască stăpânii după sunetul vocii și miros, lucru care vă va încânta cu siguranță.

Doamnă Iftimie, dacă veți opta pentru doi hamsteri, aveți grijă să aparțină aceleiași specii, în caz contrar, fiecare va trebui să aibă propria cușcă, asta, ca să evitați gestațiile repetate. Despre cușcă, aceasta trebuie să fie din plastic, cu gratii, dar ei se simt bine și în acvariile speciale, cu multe jucării, căci sunt extrem de jucăuși. Chiar dacă mai toată ziua dorm, simpla lor prezență în casă este suficientă pentru a alunga singurătatea.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 01 Septembrie 2012
Stire din Cetățenești : Câinele se acomodează la o pensiune canină
Miercuri, 28 Martie 2012
Stire din Cetățenești : Veterinarul pe recepție
Joi, 24 Noiembrie 2011
Stire din Cetățenești : Hamsterul poate fi dresat? (1)
Pagina a fost generata in 0.1757 secunde