Medicul de gardă

Osteoporoza nu-i iartă nici pe bărbați!

248
Osteoporoza nu-i iartă nici pe bărbați! - poza-1333037468.jpg

Articole de la același autor

"Eu știu că femeile fac osteoporoză, nicidecum bărbații! Nu mai vreau să dezvolt subiectul, rugămintea mea este să știu dacă e posibil ca și bărbații să fie diagnosticați cu osteoporoză sau, pur și simplu, au alte probleme cu oasele? Cum îți dai seama că ai boala asta?" (Natalia Dincă).

v v v

Osteoporoza este mult mai întâlnită în rândul femeilor aflate în perioada menopauzei, însă această afecțiune nu-i ocolește nici pe bărbați. După cum ne-a explicat dr. Iuliana Botezatu, medic specialist Phoenix Eastern Medical Center, oasele, ca țesuturi vii, sunt permanent absorbite și înlocuite, iar în momentul în care formarea de țesuturi noi nu mai reușește să țină pasul cu procesul de înlocuire a țesuturilor osoase vechi, apare osteoporoza, o afecțiune severă, care atacă fără milă sistemul osos.

Cum poate fi prevenită?

Printre cele mai importante măsuri de prevenție se numără mișcarea regulată, consumul adecvat de calciu și vitamina D, reducerea numărului de țigări fumate și limitarea consumului de alcool. Este necesar să fie ținute sub control aceste obiceiuri, întrucât osteoporoza are ca principale urmări slăbirea și casarea accentuată a oaselor. Nu e de mirare de ce până și cele mai ușoare accidente se pot solda cu fracturi, care, de regulă, apar în zona coloanei, încheieturilor, șoldurilor. Mai grav este că fracturile de șold, care apar de regulă în urma căzăturilor, pot duce la dizabilități grave și chiar la deces.

Ce semne prevestesc afecțiunea?

Referitor la simptome, dr. Iuliana Botezatu ne-a explicat că primele simptome sunt abia perceptibile, căci nu dau dureri. Abia pe măsură ce oasele sunt afectate de osteoporoză, semnele sunt din ce în ce mai clare. Printre cele mai întâlnite semne ale osteoporozei sunt durerile de spate, pierderea în greutate, poziția aplecată a corpului, fracturi din ce în ce mai dese.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.346 secunde