Parc sau refugiu pentru "drogați și derbedei"? / Galerie foto

1520
6
Situația este cât se poate de sumbră: deși Constanța dispune de foarte puține parcuri, și acelea care există cad pradă asaltului unor indivizi puși pe rele. Lăsați la discreția "derbedeilor", constănțenii arată cu degetul către oamenii legii, a căror prezență ar trebui să fie nelipsită din astfel de locuri publice.

Construit de Petrom, în cadrul Programului de responsabilitate socială "Parcurile Viitorului", în parteneriat cu Primăria Constanța, parcul din zona CET a fost finalizat în 2009, fiind o adevărată oază pentru acest cartier. Deși a fost dotat ca la carte, cu locuri de joacă pentru copii echipate corespunzător, cu teren de tenis și de fotbal, cu o imensă fântână arteziană, cu țarc pentru animalele de companie ale vizitatorilor etc., din păcate, la numai câteva luni de la darea în folosință, indivizi care mai de care mai dubioși au început să vandalizeze tot ce se putea, spre disperarea locuitorilor din zonă. S-a mers până acolo încât au distrus ventilatoarele de la fântâna arteziană, au dat foc până și WC-urilor ecologice! În plus, oamenii din zonă se plâng că nu au siguranță în acest parc, fiind suficient să le spună o vorbă răufăcătorilor, pentru ca apoi să fie luați la bătaie.

Parcul - reîngrădit!

Când a fost dat în folosință, parcul era protejat cu un gard înalt, metalic, a cărui poartă se închidea noaptea, nepermițând astfel "derbedeilor, dubioșilor, bețivilor, drogaților" să vandalizeze dotările. La un moment dat, gardul a dispărut, iar de atunci s-a deschis larg poarta indivizilor puși pe distrugere. Oamenii consideră că parcul trebuie reîngrădit și dotat cu o poartă de intrare, care să poată fi încuiată noaptea: "Este un agent de pază, dar ghereta este în capătul celălalt! Și nici n-are cum să facă față la atâția drogați câți vin aici, din moment ce nu vezi picior de polițist!".

Țarcul pentru câini – de poză!

Deși parcul a fost gândit ca la carte din toate punctele de vedere, foarte mulți vizitatori, nepăsători față de cheltuielile și efortul pe care le-a presupus amenajarea acestui loc de relaxare, au transformat zona de intrare în WC public pentru câini. Culmea este că parcul este dotat, în partea dreaptă, cu un imens țarc pentru patrupede, pe care, din păcate, nimeni nu catadicsește să-l folosească: "Este strigător la cer, există un țarc pentru animale de companie, nu prea vezi așa ceva, dar e numai de poză. I-au furat poarta dar au făcut alta din lemn. Câinii își fac nevoile peste tot, iar copiii se joacă printre excremente! Degeaba faci un lucru bun dacă nu există frică de poliție! Dar de unde poliție pe aici?".

Coșurile de gunoi, pe post de mingi!

"Tineri de 16 – 17 ani, și romi, și români, își fac veacul în parc. Au distrus plasa de la terenul de fotbal, s-a mai înlocuit cât s-a putut, au terminat fileul de la terenul de tenis și au trecut la atacul coșurilor de gunoi, joacă fotbal cu ele și împrăștie gunoiul peste tot… Ar trebui fixate în beton!" - ne-a spus un bunic venit cu nepoțica în parc. Bărbatul ne-a mărturisit că nu a avut niciodată curaj să-și lase nepoata, destul de măricică, singură în parc, din cauză că: "Le fură la ăștia mici telefoane mobile, orice… Dacă ar mai trece câte un polițist măcar din când în când, ar avea puțină frică, dar așa… M-am luat o dată de ei, dar au venit cu întăriri, inclusiv părinții, a ieșit un scandal monstru! De atunci tac și înghit!".

Clubul pensionarilor, refugiu pentru "drogați!"

Un alt punct de atracție pentru cei puși pe distrugere și nu numai îl constituie și Clubul pensionarilor amplasat în acest parc: "Iarna, clubul e închis, dar cum dă un pic căldura, se deschide. Noapte de noapte vin tineri cu pliculețe, se droghează, după aia rup băncile și fac stricăciuni peste tot. Arată jalnic înăuntru. Plus că e mizerie, nimeni nu face curat în club. Cerem să fie desființat, oricum n-am mai primit de doi ani nici cafea sau altceva!" – ne-a spus un pensionar.

WC-urile ecologice – ținta derbedeilor

Că lucrurile sunt scăpate de sub control o demonstrează și faptul că unul dintre WC-urile ecologice din parc a fost pur și simplu incendiat, iar altul a fost trântit la pământ: "Putea să fie un om în el, n-au nicio treabă derbedeii ăștia. E nevoie de poliție aici. Agentul de pază se ceartă cu ei, dar ăștia se cred zmei și trec la atac". Însuși agentul care asigură paza ne-a spus că, după o altercație cu câțiva tineri nervoși, s-a trezit cu o piatră în geamul gheretei, doar norocul făcând să nu i se spargă capul.

Supărați că un parc atât de frumos are serios de suferit din punct de vedere al întreținerii, dar și al siguranței vizitatorilor, oamenii cer insistent autorităților să găsească soluții pentru ca acest loc să nu mai fie lăsat la discreția indivizilor periculoși.

Comentează știrea

Mamba
10 aprilie 2013
( m )U.E.

Si ne mai miram ca ne fac aia de prin occident...aaa...cum naiba, am uitat termenul! Nici in 200 de ani nu o sa ne civilizam.

mal du mer
10 aprilie 2013
vai

Cel mai bun exemplu de NEEDUCATI ! Drogati sunt si in alte tari dar nu vandalizeaza. La noi problema este de lipsta de educatie. PUNCT.

MARIA
10 aprilie 2013
PARCURI

COSUL DE GUNOI ESTE STRADA,PARCUL,......SAU ORICE GAURA UNDE POATE INCAPE CEVA. NIMIC NU-I SCAPA ROMINULUI IUBITOR DE "FRUMOS"!!!!! TINAR,BATRIN,COPIL.....TOTI AU ACEEASI PLACERE DIABOLICA DE A INTINA NATURA. ATUNCI CE "PRETENTII SA MAI AVEM DE LA BOSCHETARI SI DROGATI???? PE CINE "EDUCAM" INTII??? POATE CEL CARE ARE SEDIUL LA PRIMARIE,INCONJURAT DE GUNOAIE ,DAR SI DE O ARMATA CARE SA-L PAZEASCA....DE CE???.DE MUSTELE CARE-I INTRA IN "FOISOR"????? DEZOLANT,CARE-I "DIRECTIA" DE DEZINFECTARE A NATURII UMANE......DE SUS SAU DE JOS????? LOGIC AR FI DE LA "PRIMII" PASI IN VIATA,PINA LA VIRSTA BASTONULUI.....ATUNCI SE VA ATINGE PERFECTIUNEA UNUI ORAS CURAT!!!!!

locatar
10 aprilie 2013
parc

ei, pai nu e chiar asa.la inceput, parcul era curatat zilnic de catre cateva femei care veneau dimineata si faceau curatenie, seara puteai sa iti pui ceasul la ora 19.30 cand incepeau sa porneasca tasnitoarele, paznicii erau cel putin 2, care patrulau, terenul era inchis la ora 20.00, portile parcului se inchideau la o anumita ora, nu era picior de caine, toti intrau in zona special amenajata. Paznicii patrulau mereu si nu permiteau derapaje. primii doi ani a fost super ok.Apoi...au disparut femeiele de la curatenie, paznicii au disparut si ei, acum mai e unul amarat care sta in ghereta si doarme.Terenul e la discretia oricui, ocricum si oricand.Paznicul e mort.Totul e in paragina.Management prost, dezinteres total, lipsa de bani, tiganie.

adevar graieste
10 aprilie 2013
7 ani de acasa lipsa

sunt posesor de copil de 3 ani,si fac slalom printre flegme de domni ,muci suflati de smecheri cu degetele,rahati de caini cu zgarda condusi de iubitori de animale,la randul lor mai necivilizati decat dobitoacele pe care le pastoresc,la spectacole parintii isi urca copii pe scena incomodand chiar actul cultural la care au venit sa priveasca,ce mai o tiganie generalizata,sanse de redresare neexistand,nu ii poti civiliza pe imbecilii de toate varstele,ramane doar sa ii sufoce tiganii si sa le impuna frumoasele lor obiceiuri, asta este degradarea genetica a romanilor,din pacate.

n.v.t.
19 august 2013
" MIZERABILII"" in Romania

Parcuri, strazi, autobuze, scari de bloc.... tot ce este loc public este DISTRUS! pentru ca asa NE PLACE NOUA! SA NE DISTRUGEM! si apoi sa ne plangem ca am avut ghinionul sa traim in Romania, GRESIT! ROMANIA ESTE SUPERBA ! insa are ghinonul sa... fie locuita de Romani !!!!!!!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4241 secunde