Pentru sănătatea dumneavoastră

344
Pentru sănătatea dumneavoastră - f9c91c92f9b48ff33e640906e80bc588.jpg
"Trebuie să-mi trimit copilul la socri, în județul Iași. Problema e că vreau să-l vaccinez ca să-l protejez de hepatită și vreau să știu dacă ajută la ceva sau mai bine renunț. Nici eu nu știu cum e mai bine cu vaccinurile astea, la cât se vorbește de ele! Vă mulțumesc!" - Lavinia Alexe, din Constanța.
v v v
Introducerea vaccinurilor pe piață a fost o mare bătălie câștigată împotriva bolilor transmisibile. Potrivit dr. Marin Smarandache, odată cu introducerea lor, numărul îmbolnăvirilor s-a redus drastic, ele conferind pacienților imunitate pentru tulpinile incluse în vaccin.
După cum probabil se știe, hepatita A are o transmitere fecal-orală (prin mâini murdare, alimente contaminate) datorată unei igiene precare. Instituirea unor măsuri de igienă riguroase poate preveni apariția hepatitei.
În schimb, infectarea cu hepatită virală B se face prin sânge, obiecte înțepătoare contaminate cu sânge infectat viral cât și prin raporturi sexuale neprotejate. Pe lângă tulpinile de hepatită A și B mai există și alte tulpini, mult mai rare, denumite C, D, E etc.
Vaccinarea pentru hepatita A și B are o eficiență crescută, mărturie stau toate studiile făcute de-a lungul timpului pe mii de subiecți.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 04 Martie 2010
Stire din Cetățenești : Stufat de mazare
Miercuri, 03 Martie 2010
Stire din Cetățenești : Cum se îngrijește orhideea (1)
Marţi, 02 Martie 2010
Stire din Cetățenești : Pentru sănătatea dumneavoastră
Marţi, 02 Martie 2010
Stire din Cetățenești : Bomboane cu nuci
Pagina a fost generata in 2.0906 secunde