Pentru sănătatea dumneavoastră

342
"Vă rog din suflet, dacă se poate, să mi se explice și mie ce înseamnă ascaridioza, cum apare ea și cum se tratează? Vă mulțumesc foarte, foarte mult!" – Silvia, din M. Kogălniceanu.
De la dr. Anca Sima, din cadrul Homeomed Constanța, am aflat că unele dintre cele mai frecvente patologii din practica medicală sunt infecțiile parazitare. Potrivit estimărilor curente, un sfert din populația globului suferă de o formă sau alta de parazitoză intestinală, frecvența fiind mai mare la copii decât la adulți: "Contaminarea se face pe cale fecal - orală, copiii din colectivități fiind cei mai expuși datorită lipsei de igienă, a modului de a se juca, a consumării alimentelor fără o spălare prealabilă (legume și fructe) sau insuficient tratate termic (peștele, carnea)".
Specialista precizează că ascaridioza este cea mai răspândită infestare intestinală din lume, studiile arătând că peste un miliard de oameni sunt afectați, la nivel mondial, de limbric (un vierme de apro-ximativ 15-25 cm, de culoare roz, care preferă să trăiască la nivelul intestinului subțire.
Referitor la punerea diag-nosticului de infecție parazitară, aceasta se face atât pe baza vizualizării directe a oxiurilor la nivelul orificiului anal și a zonei perianale, a limbricului eliminat prin scaun și, mai rar, prin vomă, cât și prin examene speciale, precum: cel coproparazitologic, testele Elisa pentru giardia, scotch test în cazul oxiurilor și hemoleucograma (care arată un număr crescut de leucocite).
Tratament
La recomandarea medicului, se pot folosi substanțe antiparazitare, însă extrem de importantă este tratarea tuturor persoanelor cu care s-a venit în contact.
Dintre remediile naturiste se indică semințele de dovleac crude (pe stomacul gol), usturoiul, ceapa, prazul, plantele aromatice (busuioc, oregan, rozmarin, pătrunjel, cimbru), dar și ceaiul de secară.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 22 Martie 2010
Stire din Cetățenești : Sfaturi de… criză
Pagina a fost generata in 1.709 secunde