Medicul de gardă

Pielonefrita, infecție des întâlnită la copii

477
Pielonefrita, infecție des întâlnită la copii - 17maimedicul-1337267844.jpg
"Sunt foarte speriată, fetița mea, de patru ani, e posibil să aibă pielonefrită. Mi s-au recomandat analize de urină, însă mă gândesc să mai merg cu ea și la alt doctor, să văd ce-mi zice… Cât de gravă este boala asta la copii, despre care, sincer, n-am auzit?" (Ina Tudor).

v v v

Stimată doamnă Ina Tudor, probabil că denumirea mai sofisticată a afecțiunii v-a speriat, însă dr. Anca Sima, medic primar pediatru în cadrul Clinicii Homeomed, ne-a explicat că pielonefrita este o infecție bacteriană foarte întâlnită mai ales la copiii care au un sistem imunitar slăbit și se manifestă la nivelul tractului urinar. În cazul celor mici, boala poate fi acută sau cronică. Pielonefrita acută, de exemplu, este o formă mai severă a clasicei infecții urinare și apare, de regulă, din cauza unei alimentații necorespunzătoare, dar și pe fondul unei igiene incorecte. La toate astea, dacă se adaugă și imunitatea în suferință, lucrurile sunt explicabile.

Simptome

Faptul că simptomele pielonefritei se pot confunda cu cele ale altor boli specifice copilăriei, precum disconfort gastric, dureri abdominale, grețuri, vărsături, diaree, urinare dureroasă și frisoane ar putea constitui o problemă. Totuși, dacă micuțul face febră mai mare de 38,5 grade Celsius, este un semn clar că boala a debutat deja. Un alt simptom care trădează același lucru este și urinatul în timpul somnului.

Cât privește formele de diagnosticare a bolii, acestea constau în examenul de urocultură, care arată prezența infecției în urină. De aceea, specialista vă recomandă să nu mai stați pe gânduri și să respectați recomandările pediatrului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 08 Mai 2012
Stire din Cetățenești : Căderea părului la copii
Pagina a fost generata in 0.3748 secunde