Colțul constănțeanului supărat

258
"Apreciez că scrieți în "Cuget Liber" despre gunoaiele din acest oraș, parcă e un făcut, nu reușim să scăpăm de ele. Eu cred că și noi, cetățenii, ar trebui să fim mai atenți și să nu aruncăm gunoaiele pe unde nimerim. Eu locuiesc în Coiciu și sunt două locuri virane, unde au fost case mai vechi, demolate de proprietari. Oamenii le-au curățat, au lăsat locul lună, însă, nepunând gard, probabil să nu-i împiedice la construit, s-au transformat în rampe de gunoi" – ni s-a plâns, supărată, Amalia Gheorghe, care s-ar fi abținut de la comentariile de mai sus dacă ar fi fost iarnă. Cum vara și-a trimis deja mesagerii, se gândește că le va fi din ce în ce mai greu să suporte mirosurile degajate de gunoaiele înfierbântate de căldură.

"Am făcut ce-am putut!"

Femeia ne-a povestit că săptămâna trecută, i-a rugat pe cei de la Salubritate să facă "măcar puțină curățenie, le-am dat bani pentru asta, oamenii au fost înțelegători. Însă nu-mi permit să plătesc tot timpul ca să fie curat lângă casa mea. Cine este obligat să curețe, cei de la Salubritate sau proprietarul? Problema e că nu știm cine e proprietarul și când are de gând să înceapă lucrarea?"

Răspunderea este a proprietarului!

Nefiind vorba despre un teren proprietate publică, obligația igienizării acestuia aparține în totalitate proprietarului. Ceea ce înseamnă că, potrivit legii, el poate fi somat de inspectorii primăriei să se ocupe de salubrizarea proprietății sale și, mai mult, să asigure paza acesteia în situația în care lucrurile îi scapă de sub control. Așadar, sesizați Corpul de Control al Primăriei în legătură cu aspectul care vă deranjează. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 19 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : Gunoiul,  la gunoi trage…
Pagina a fost generata in 0.5426 secunde