Pizza de casă
Ingrediente: 2 porții aluat de pizza (240 grame), 8 linguri sos de roșii pentru pizza, 120 grame mozzarella, 10 felii de prosciutto crudo (sau o altă șuncă), 120 grame ciuperci albe, 16 - 18 măsline (opțional), 2 lingurițe rase de oregano uscat. Mod de preparare: Împărțiți în două ingredientele. Încingeți cuptorul la 220 de grade Celsius. Curățați și tăiați în felii subțiri ciupercile. Răzuiți mozzarela sau tăiați-o în felii subțiri. Întindeți aluatul uniform, în formă circulară, pe o suprafața de lucru pudrată cu făină. Va trebui să obțineți o foaie subțire. Întindeți foaia într-o formă rotundă dacă aveți una (vezi foto) sau pe dosul unei tăvi curate. În ambele cazuri tava se unge cu puin ulei și, eventual, pentru un efect rustic, se presară puțin mălai. Ungeți aluatul cu patru linguri sos de roșii întins uniform. Presărați mozzarella peste aluat și distribuiți 5 felii de prosciutto completate cu felii de ciuperci. Nu suprapuneți ciupercile peste prosciutto deoarece veți supraîncărca aluatul și îi veți inhiba coacerea. Adăugați opțional jumătate din cantitatea de măsline, mozzarella suplimentar și o linguriță rasă de oregano. Introduceți la cuptor pentru 10 minute. Procedați la fel cu cealaltă pizza. Pizza se taie după ce este scoasă din cuptor cu ajutorul unei role sau un cuțit de bucătărie. Tăiați pizza pe un fund de lemn, nu în tavă. Se servește caldă, cu extra sos de roșii (dulce sau picant, după gust). Timp de pregătire: 10 minute (dacă avețigata aluatul și sosul de roșii). Timp de gătire: 10 minute. Porii: 2 pizze.
Rețetă aluat crocant. Ingrediente: o linguriță cu vârf drojdie uscată, trei sferturi cană de apă caldă (nu fierbinte), 2 căni de făină albă, un sfert cană de făină de porumb, un pic de sare, 2 linguri ulei de măsline. Mod de preparare: Drojdia se dizolvă în apă și se lasă să crească zece minute. Făina albă și cea de porumb se amestecă împreună cu uleiul și sarea. Se frământă cinci minute și se lasă să crească până ce aluatul își dublează volumul. Vasul în care crește trebuie să fie uns cu un pic de ulei și apoi acoperit. Acest aluat este pentru două pizza. Se împarte în jumătate. Se întinde în tava de copt, se înțeapă din loc în loc cu o furculiță și se mai lasă să crească în tavă circa 10 minute. Se coace timp de aproximativ 15 minute, la 250°C. Truc! Pentru o coacere perfectă, cuptorul ar trebui preîncălzit în prealabil.
Comentează știrea
EscorteDinRomania.ro
2 aprilie 2015
EscorteDinRomania.ro - Escorte Constanta, Escorte Cluj, Escorte Bucuresti, Escorte Iasi...
EscorteDinRomania.ro - Escorte Constanta, Escorte Cluj, Escorte Bucuresti, Escorte Iasi... www.EscorteDinRomania.ro -Escorte Constanta, Escorte Bucuresti, Escorte Brasov, Escorte Cluj, Escorte Iasi, Escorte Timisoara, Escorte Arad, Escorte Craiova, Escorte Targu Mures, Escorte Mures, Escorte Oradea, Escorte Satu Mare, Escorte Tulcea, Escorte Buzau, Escorte Pitesti... Lista detaliata pe judete pentru servicile de escorte din Romania si saloane de masaje erotice din Romania pe: www.EscorteDinRomania.ro escorte unice...
Articole pe aceeași temă
Miercuri, 15 Octombrie 2014
Marţi, 14 Octombrie 2014
Luni, 13 Octombrie 2014
Vineri, 10 Octombrie 2014
Joi, 09 Octombrie 2014
Miercuri, 08 Octombrie 2014
Marţi, 07 Octombrie 2014
Miercuri, 24 Septembrie 2014
Miercuri, 24 Septembrie 2014
Marţi, 23 Septembrie 2014