Veterinarul pe recepție

Pot să-mi tund câinele?

3220
1
Pot să-mi tund câinele? - 4iunieveterinar5-1338903436.jpg

Articole de la același autor

"Pot să-mi tund câinele, un Golden Retriever? Suferă prea mult din cauza căldurii și m-am gândit că dacă îl tund, o să fie mai liniștit. Care sunt bolile mai frecvente, vara, la câini?" (Lăcrămioara Arnăut).

v v v

Fără discuție, zilele călduroase afectează și ani-malele de companie. Cât privește predispoziția la îmbolnăvire în perioada verii, medicul veterinar Gheorghiță Mureșanu ne-a spus că afecțiunile cele mai întâlnite sunt cele cardio-pulmonare, mai mult sau mai puțin severe. După cum se știe, întrucât animalele de companie nu transpiră, temperatura corpului este reglată prin respirație cu frecvență crescută. Din această cauză, apare o suprasolicitare la nivelul aparatului respirator, cu riscul producerii unui edem pulmonar.

Cât privește tunderea câinilor din rasa "Golden Retriever", pentru că le place enorm să se bălăcească și să se scalde, nu se recomandă tunderea lor. În schimb, se impune să fie periați măcar o dată pe săptămână. De asemenea, la un salon pentru câini se poate cere tunderea părului, însă numai din zona lăbuțelor, a urechilor și a posteriorului. Însă o tundere completă a câinelui nu este benefică. Dacă animalul suferă mult din cauza căldurii, trebuie ținut într-un loc umbros, să aibă mereu la dispoziție un bol plin cu apă proaspătă, iar dacă i se oferă și posibilitatea de a se bălăci, câinele va fi extrem de fericit. 

Comentează știrea

pufy
6 iunie 2012
poti

poti sa-l pupi si in cur

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 28 Martie 2012
Stire din Monden : Inna și-a schimbat tunsoarea
Pagina a fost generata in 1.0212 secunde