"Vreau să mă implic într-o afacere cu câini de rasă"

1002
"Mi-am tot bătut capul să fac o afacere care să meargă cât de cât. Cineva m-a sfătuit să mă apuc de adus câini de rasă de pe unde găsesc, și din străinătate. Alții m-au descurajat, pe motiv că e multă birocrație. V-aș mulțumi foarte mult dacă mă puteți ajuta cu niște informații clare. Horațiu Dima".

Atenție la procedură!

Prin amabilitatea vicepreședintelui Clubului de Dresaj din Româ-nia și totodată membru al Asocia-ției Asociației Chinologice din Constanța, Murat Ziadin, suntem în măsură să vă spunem, stimate domnule Dima, că persoanele care își propun să importe în mod siste-matic câini de rasă trebuie să po-sede, în primul rând, o împuternicire în acest sens din partea Asociației Chinologice Române - membră a Federației Chinologice Internaționale. Însă lucrurile nu se opresc aici, procedura fiind suficient de stufoasă, dar nu imposibil de urmat.

Așadar, celelalte cerințe de care va trebui să țineți seama sunt următoarele: l Câinele importat trebuie să fie vaccinat antirabic cu cel puțin două săptămâni înainte de intrarea în România, respectiv să posede certificatul internațional de vaccinare l La rândul lui, și importatorul trebuie să obțină un document care să ateste prove-niența câinelui (respectiv, declarație de proveniență, contract de vânzare, act de cesiune sau donație) l De asemenea, câinele importat trebuie să fie înregistrat într-un registru genealogic, respectiv să posede certificat de origine de export (pedigree) sau o adeverință provizorie care să ateste acest fapt.

Important: Animalele antrenate într-o afacere de import trebuie să fie identificate prin tatuaj sau microcip. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1999 secunde