Rețeta zilei

Prăjitură cu căpșuni

711
Ingrediente: 500 g căpșuni, un pachet pișcoturi, 500 ml frișcă, 3 ouă, 300 g zahăr, 10 g gelatină, 500 g cremă de brânză, esență de vanilie.
Pentru sirop: 300 g zahăr, 300 ml apă.
Crema: Ouăle și zahărul bătute bine se pun la fiert într-un ceaunel până încep să fiarbă. Gelatina se pune în 100 ml apă rece, după care se adaugă peste amestecul de ou și zahăr cât timp este cald. Se bate bine frișca, iar peste ea se adaugă crema de brânză, esența de vanilie și compoziția de ou și gelatină.
Siropul: se caramelizează 150 g zahăr, apoi se adaugă apa și restul de zahăr și se fierbe.
În continuare, pișcoturile se trec scurt prin siropul răcit și se așază una lângă alta, formând un postament. Se pune jumătate din cremă și se continuă cu restul de pișcoturi. Deasupra se adaugă ultimul strat de cremă și se ornează cu căpșuni. Înainte de a fi servită se ține cam cinci ore la frigider.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 30 Mai 2009
Stire din Cetățenești : Rețeta zilei
Vineri, 29 Mai 2009
Stire din Cetățenești : Orez sârbesc
Pagina a fost generata in 1.0022 secunde