Meniu de week-end

Prăjitură cu gem

261
Ingrediente pentru aluat:1 kg făină, 2 linguri ulei, 2 linguri oțet, 2 linguri smântână, 4 gălbenușuri, apă minerală sau sifon. Pentru uns aluatul - 500 g untură, 150 g făină, o lingură oțet.

Mod de preparare: Se amestecă toate ingredientele și se obține un aluat destul de elastic, care se unge de trei ori, ca și în cazul aluatului franțuzesc, cu amestecul de untură, făină și oțet. După fiecare ungere, se lasă 30 de minute, la rece. Este mai bine să se coacă a doua zi. Se întinde apoi aluatul pe planșetă, se taie fâșii lungi, care se porționează apoi în mici dreptunghiuri. La un capăt se pune gemul de prune și se rulează. Se coace în cuptor preîncălzit, la foc potrivit, circa 20 de minute. În timpul coptului, prăjitura se deschide ca o floare. După ce se scoate din cuptor, se pudrează imediat cu zahăr praf.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 05 Noiembrie 2011
Stire din Cetățenești : O mâță obraznică se poate disciplina?
Pagina a fost generata in 1.862 secunde