Comandantul unui pescador turcesc condamnat definitiv pentru braconaj

437
Comandantul unui pescador turcesc condamnat definitiv pentru braconaj - politiadefrontiera-1320423104.jpg
Hasan Canakci, de 62 de ani, din Istanbul, comandantul unui pescador turcesc, a fost obligat de magistrații de la Curtea de Apel Constanța să plătească suma de 10.000 de euro către statul român, contravaloarea pescadorului prins la pescuit de polițiștii de frontieră români în apele teritoriale ale României, în perioada de prohibiție. Sentința emisă de Judecătoria Constanța prin care a fost condamnat la o amendă penală de 7.000 de lei și i s-a interzis să mai pescuiască timp de doi ani a fost confirmată de magistrații Curții de Apel, decizia fiind definitivă.

Cetățeanul turc a fost judecat pentru pescuit comercial fără autorizație, nedeținerea licenței și autorizației de pescuit pentru nave și ambarcațiuni și deținerea și folosirea uneltelor de pescuit neautorizate.

Anchetatorii au reținut în sarcina lui Canakci faptul că, la data de 3 aprilie 2010, se afla la comanda pescadorului turcesc "Canakcilar", pescuind în apele teritoriale românești, polițiștii fiind nevoiți să deschidă focul pentru a "convinge" nava să oprească. La bordul pescadorului s-au găsit 32 kg de calcan, 40 kg de vulpe de mare, 34 kg de rechin și sute de metri de plasă de pescuit. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.331 secunde