Concurs Pregătiri de primăvară

159
Primăvara nu este doar anotimpul în care natura renaște, ci și un moment al acțiunii, după hibernarea din iarnă. Acum este momentul unei curățenii generale, ocazie cu care scăpăm și de lucrurile groase și închise la culoare de peste tot. 

Lumina, vedeta anotimpului!

Cum dau primele zile cu soare, schimbă perdelele cu unele deschise la culoare și subțiri. Cu siguranță, pentru a ține cât mai cald iarna, ai folosit perdele mai groase, eventual și draperii. Acum nu va mai fi nevoie de ele pentru că zilele vor fi mai luminoase și așa trebuie să fie și casa ta. 

După acest prim pas vei vedea și celelalte schimbări pe care trebuie să le faci: aerotermele și caloriferele electrice trebuie ascunse în cămară până când va reveni iarna, iar cuverturile groase și moi își găsesc loc în dulapuri, pe rafturile de sus.

Depozitează cât mai ferit decorațiunile care mențin aerul de iarnă, cum ar fi cele care conțin conuri de brad, mult verde și plante uscate. E vremea ca în casă să reintre viața, deci cumpără cât mai multe vaze colorate și umple-le cu flori proaspete. Lalelele, zambilele și ghioceii au marele dar de a schimba și aspectul, dar și mirosul camerei. Poți să adaugi și un odorizator cu miros proaspăt pe lista de cumpărături pentru casă: va face minuni.

Grădinile și balcoanele, în vizor!

Să nu uităm că și plantele din balcon și grădinile au nevoie de puțină atenție primăvara, dacă ne dorim să ne încânte privirea. Este perioada când plantele de ghiveci ies din pauza vegetativă și au nevoie de pământ proaspăt și de îngrășăminte. Cel puțin pământul de la suprafața ghiveciului trebuie înlocuit. Tot acum plantele care cresc abundent trebuie tunse, pentru a li se controla coroana. De cele mai multe ori, în urma tăierilor rezultă butași din care se pot obține noi plante. 

În grădină e momentul să săpăm pământul, pentru a-l afâna. Frunzele căzute toamna trecută și peste care a trecut iarna vor fi astfel amestecate cu pământul din straturile de dedesubt. Dacă ne dorim o grădină plină de flori tot timpul anului, acum vom planta toate semințele și butașii. Tot acum se tunde gardul viu și se conturează coroana pomilor fructiferi și a arbuștilor floriferi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.9818 secunde