Cosmetica la domiciliu

Preparați-vă în casă rețete cosmetice

661
Preparați-vă în casă rețete cosmetice - cosmetica-1320182641.jpg
"Este adevărat că argila se găsește în magazinele de specialitate, dar dacă nu știi ce să faci cu ea, degeaba. Mă poate ajuta cosmeticiana cu niște rețete pen-tru ten făcute în casă?" (Marilena Pricop, 46 ani)

v v v

Argila este un mijloc la îndemână pentru a ne menține frumusețea, o confirmă și cosmeticiana Bogdana Oancea Stoian. De altfel, de-a lun-gul secolelor, numeroase civilizații au profitat de calitățile naturale de protecție ale argilei, după cum, astăzi, laboratoarele de cercetare și oame-nii de știință pun în evidență calitățile naturale deosebite ale acesteia. Ușor de utilizat, argila pudră constituie o bază pentru măștile preparate acasă.

Masca hidrantantă pentru pielea uscată se prepară astfel: o lingură de argilă pudră, un gălbenuș de ou, două linguri zeamă de lămâie. Aplicați pe față și lăsați să acționeze timp de 20 de minute. Curățați cu o loțiune tonică.

Masca purificatoare pentru ten gras: o lingură de argilă pudră, două linguri miere, plus jumătate de castravete tăiat rondele subțiri sau ras. Aplicați pe față și lăsați să acționeze timp de 20 de minute. Îndepărtați argila cu apă caldă în care ați adăugat câteva picături de lămâie stoarsă.

Masca anti-coșuri: aplicăm argila în zonele afectate, lăsăm să acționeze 10 minute, apoi o îndepărtăm cu apă caldă. Punem un sfert de lămâie pe zonele tratate cu argilă.

Masca pentru păr gras se aplică la rădăcina părului cu argilă gata preparată din comerț. Se masează timp de 15 minute, apoi se îndepărtează cu apă amestecată cu zeamă de lămâie, pentru a face părul să strălucească. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 22 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : Știți să păstrați mierea?
Pagina a fost generata in 0.6759 secunde