Cine conduce efectiv asociația de proprietari

742
1
"Am avut impresia că admi-nistratorul nostru este OK până acum. Mi-am schimbat părerea și sunt nemulțumită că trece peste capul nostru atunci când ia tot felul de măsuri. Eu am propus să-l schimbăm, dar nu am susținere. Ce-i de făcut?" (Silvia Pătrașcu).

v v v

Vicepreședintele Uniunii Județene a Asociațiilor de Proprietari, Nicolae Stan, ne-a explicat că astfel de confuzii se întâmplă foarte des în rândul asociațiilor de proprietari. Asta, și din cauza unei comunicări insuficiente între locatari și conducerea asociației, dar și a neparticipării oamenilor la adunările asociației. Folosește acest prilej pentru a atrage atenția tuturor celor care confundă atribuțiile administratorului cu cele ale președintelui, că administratorul este un simplu angajat, nicidecum conducătorul asociației. În schimb, președintele are obligația să găsească soluții la toate cererile și reclamațiile proprietarilor, și nu oricum, ci în termen de șapte zile, potrivit legislației. Este adevărat că, de multe ori, persoana aleasă de proprietari să le reprezinte interesele nu prea știe ce atribuții are și ce trebuie să facă pentru aplicarea și respectarea legii, dar astfel de cazuri sunt rare.

Grup de inițiativă pentru schimbarea președintelui

Pentru înlăturarea de la con-ducere a președintelui, este nevoie de constituirea unui grup de inițiativă care să reprezinte 20 la sută din totalul pro-prietarilor, al cărui rol este să convoace adunarea generală, desigur, tot în condițiile Legii nr. 230 din 2007. Dacă la prima ședință convocată participă toți locatarii, în situația în care 50 la sută plus unu votează pentru, președintele își pierde funcția. Dacă nu se întrunește cvorumul la prima convocare, hotărârile se vor lua la a doua convocare, însă cu un procent de 50 la sută plus unu din totalul locatarilor prezenți. În ambele situații, se va încheia un proces-verbal, în care se vor consemna toate hotărârile adoptate în adunarea gene-rală. 

Comentează știrea

2 noiembrie 2011
Ana

Am schimbat presedinta in 2008 pentru ca a confundat buzunarul asociatiei cu cel propriu trecandu-si banii asociatiei in contul personal Ne-a dat in judecata si desi am dovedit in instanta ca am respectat si statutul si legea, instanta nici la ora actuala nu a dat o sentinta. Pentru bani am facut o reclamatie la politie, dar nici acolo nu am avut succes banii fiind si acum in contul fostei presedinte. Ce putem spune? Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul! va uram succes!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 06 Septembrie 2011
Stire din Actual : David Petraeus a devenit noul șef al CIA
Pagina a fost generata in 0.3879 secunde