Proprietarul, liber să evacueze chiriașii?

235
Proprietarul, liber să evacueze chiriașii? - proprietarliberevacueze24fb-1393270939.jpg

Articole de la același autor

"Am un contract de închiriere pe durată nedeterminată, mă cunosc demult cu proprietarul și ne-am înțeles că dacă o să aibă nevoie de apartament, o să-mi spună din timp, ca să-mi găsesc în altă parte. Cred că și-a găsit pe cineva care-i dă chirie mai mare și mă forțează să plec. Mi-a dat termen 15 zile, dacă nu, îmi scoate lucrurile în stradă. Înțelegerea asta a fost pe vorbă, în contract nu apare. Are dreptul să mă evacueze în felul ăsta?" – ne întreabă un cititor.
v v v
În situațiile în care contractul de închiriere a fost încheiat în condiții legale, pe durată determinată, pentru denunțarea unilaterală a acestuia trebuie respectat un termen de preaviz de cel puțin 60 de zile – precizează consilierul juridic Carmen Gigică.
Dacă însă contractul s-a încheiat pe perioadă nedeterminată, cum pare a se fi întâmplat și în cazul mai sus relatat și, atenție!,  nu s-a convenit altfel, chiriașul este cel care poate solicita proprietarului rezilierea  contractului, prin notificare, cu respectarea unui termen de preaviz care nu poate fi mai mic de 60 de zile. Această reglementare este valabilă dacă intervalul de timp pentru care s-a stabilit plata chiriei este de o lună sau mai mare și de 15 zile - dacă intervalul de timp pentru care s-a stabilit plata chiriei este mai mic de o lună.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3024 secunde