Ce riscă bărbații care-și trag de păr nevestele

2036
5
Ce riscă bărbații care-și trag de păr nevestele - fond2ceriscabarbatii14fb-1392386229.jpg

Articole de la același autor

Tot ce înseamnă tragere de păr, îmbrâncire, trântire,  înțepare, lovire, tăiere, ardere, strangulare, mușcare în orice formă 
și de orice intensitate, inclusiv mascate ca fiind rezultatul unor accidente prin otrăvire, intoxicare, precum și alte acțiuni cu efect similar, sunt considerate de lege violență fizică. 


Când vorbim de violența în familie, de exemplu, doar bătaia "soră cu moartea" este considerată forma consacrată de agresiune, majoritatea celor agresați neștiind că fapte de genul celor mai sus prezentate, pe care mulți le consideră "mofturi", tot violență fizică se cheamă. Disperată, o femeie și-a luat inima în dinți, pentru a atrage atenția că "mofturi" precum trasul de păr și îmbrâncirea sistematică au devenit insuportabile atât pentru ea, cât și pentru copiii săi: "Soțul meu nu se crede bătăuș, spune că dacă nu-mi lasă urme, nimeni nu poate să dovedească nimic. Într-un fel, are și dreptate, pentru că dacă se enervează, sare la mine, mă trage de păr (am început de chelie, ca la bărbați) și mă îmbrâncește cu toată forța. Face chestiile astea tot timpul, aproape că m-am obișnuit cu ele. Părinții lui îmi țin partea și recunosc că așa s-a purtat de mic și cu surorile lui, n-au ce-i face. De când a început să-i ciufulească și pe copiii noștri, un băiat de opt ani și o fetiță de șase, sunt tare speriată. Copiii sunt stresați și nu mai vor să stea singuri cu el. Profită că e proprietarul apartamentului și n-avem unde să ne retragem. Am fost odată la adăpostul pentru violența în familie cu copiii, plângeau că vor acasă. Dacă era și casa mea, chemam poliția să-l dea afară, dar așa, ne arată el ușa...".


Evacuarea proprietarului-agresor
Din păcate, puține femei își cunosc drepturile, iar de acest lucru profită bărbații violenți, în general, și cu atât mai mult cei care se bat cu pumnu-n piept că ei sunt proprietarii casei în care locuiesc împreună (și nu sunt deloc puțini!). Or, potrivit avocatului Aurel Glăvan, când există și copii, femeile ajung să suporte cu stoicism agresiunile repetate ale soților când nu au un loc sigur unde să se retragă, știind că soții, proprietari fiind, nu pot fi dați afară, că doar e casa lor! Asta cred ele, însă, în realitate, noua legislație în materie civilă permite și evacuarea agresorului-proprietar: "Mai exact, legea este cea care spune că  persoana a cărei viață, integritate fizică sau psihică ori libertate sunt puse în pericol printr-un act de violență din partea unui membru al familiei, poate solicita instanței să emită un ordin de protecție, prin care să se dispună, cu caracter provizoriu, printre altele, și evacuarea temporară a agresorului din locuința familiei, indiferent dacă acesta este titularul dreptului de proprietate". 


Bătăușul, ținut la distanță
Însă,  aceasta nu este singura măsură de protecție pentru per-soanele agresate! Astfel, pentru a preveni sau a atenua din apetitul pentru scandal (și nu este vorba neapărat despre alcoolici), legis-lația privind combaterea violenței în familie dă victimei dreptul să ceară judecătorilor un ordin de protecție și de restricție față de agresor, astfel încât acesta să poată fi obligat să mențină distanța față de victimă: "De regulă, femeile bătute se tem să se adreseze autorităților din cauza amenințărilor și mai atroce venite din partea soților, drept răsplată pentru eventuala lor îndrăzneală. Iar cazurile extreme, gen crimele din cele două unități de coafor etc., demonstrează asta. Femeile agresate ar trebui să facă un efort și să-și cunoască măcar drepturile minime și să nu se lase intimidate, pentru că prin această atitudine, nu fac decât să încurajeze violența do-mestică" a adăugat avocatul.
Important! Alte forme prin care se poate manifesta violența domestică, pentru care se poate răspunde în fața legii, sunt și violența verbală, psihologică, sexuală, enonomică, socială sau spirituală.


Comentează știrea

admirator
15 februarie 2014
mda,

aveti dreptate; legile actuale te dau afara din casa ta, daca fufa pe care o ai in gazda se plinge ca o bati; mai trebuie si probe; dar barbatii nu se pot plinge ca sunt batuti de proprietar/a; problema e ca dupa 3/6 luni, proprietarul revine in proprietatea sa, cere si chiria si te poate da afara din casa... Totusi, violenta psihica este asigurata de femei, nu de barbati (amenintari, insulte, vorbire continua etc...) Dar ce se intimpla cand o tragi de parul de jos? Sau ce se intimpla cu un sadic, care vrea sa faca sex? Concluzia: nu va mai insurati, nu mai luati femei in gazda! Mergeti la fufe, care pentru un tarif special va accepta orice hachita, fara sa va reclame... Iar in gazda luati doar barbati sau familii... inchegate. Fufele singure va baga in belele caci sunt invatate la timpenii. Si ce nu fac pentru a pune mina pe o locuinta... In ceea ce priveste violenta post maritala, poate ca ar fi timpul ca sa se termine cu evacuarile astea prostesti care nu asigura nimic si cuplul sa fie trimis (cu domiciliu obligatoriu) la un sanatoriu ceva, unde sa fie sub tratament psihiatric. Ambii doi, caci barbatii nu devin violenti de nebuni. Au ei motivele lor. Provocate de jumatatile ce se pling de violenta... Si dupa 6 luni la sanatoriu, cei doi se vor desparti sau nu, dar cu mintea reparata si fara violente postume. legiuitorul doar s-a prefacut ca rezolva treburile, acordand prea multa putere femeilor. Si neglijand problemele de baza. Dovada: faptele cu violenta din casatorii nu s-au micsorat. dimpotriva. In plus, acum au aparut elemente noi: barbatii isi omoara jumatatile si apoi se omoara si ei. Asta voiati? Asta aveti! daca nu voiati asta, reganditi solutiile reparatorii si prevenirea.Mai ales prevenirea!

admirator
15 februarie 2014
nu neglijati traditia noastra

in Ardeal exista o cetate taraneasca, ce functiona in Evul Mediuș refugiu daca dadeau turcii... Interesant e ca acolo exista o camera utilizata tot timpul; daca o familie nu se intelegea si voia sa se desparta, cei doi soti erau trimisi acolo; locuiau intr-o camaruta mica, cu un pat ingust, de o persoana, o masa, un scaun, o farfurie, o lingura. Dupa o vreme petrecuta acolo fara activitate, fara sa iasa, cu mincarea adusa la usa, cei doi hotarau daca mai stau casatoriti sau se despart. Asa trata poporul roman problema in vechime. Bataia intre soti a aparut dupa ce feminizdele si-au inceput activitatea... O sa dispara odata cu disparitia feminizdelor. Oricum, eu sunt pentru o perioada de izolare a celor 2 de copii, rude, servici etc. intr-un sanatoriu psihiatric si asistenta medicala si juridica.

savu
15 februarie 2014
ptr. admirator

Ceea ce spui e corect.

admirator
15 februarie 2014
va multumesc!

ramin dator!

RICA VENTURIANO
16 februarie 2014
DE CACAO

DUPA LEGILE VOASTRE DE RAHAT 90% DIN FAMILII AR TREBUI SA PLATEASCA AMENZI SAU SA SE DESPARTA....INTR-O CASNICIE PARTENERII SE MAI CONTREAZA VERBAL,POATE SI FIZIC PANA LA UN NIVEL,DEPINDE DE EDUCATIE PANA LA URMA....DAR VOI CONTINUATI SA DATI STIRI CU VIOLURI,CRIME,BATAI SI ALTE MINUNATII,CA OAMENII VOR AVEA UN SIMT CIVIC SI MORAL CU ASTFEL DE INFORMATII....

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6739 secunde