Remedii pentru nasul înfundat

259
Picături cu sare de mare. Sinusurile îți sunt înfundate și vrei să-ți fluidizezi secrețiile nazale? Poți încerca un remediu foarte eficient! Fierbi o cană cu apă, o lași la răcit până devine călduță, și o amesteci cu o jumătate de linguriță cu sare de mare și cu un vârf de cuțit cu bicarbonat de sodiu. Îți pui câte 1-2 picături din această soluție în fiecare nară, de trei ori pe zi.

Inhalații cu ulei esențial de mentă. Inhalațiile cu ulei esențial de mentă eliberează nasul de secrețiile abundente și-ți reîmprospătează căile nazale. Fierbi doi litri de apă și, după ce a clocotit, o amesteci cu șase picături de ulei de mentă. Stai deasupra vasului timp de un sfert de oră și inspiri adânc, acoperindu-ți capul cu un prosop.

Leacuri cu usturoi și hrean. Aromele pe care le emană nu-i fac cinste, dar calitățile curative ale usturoiului sunt printre cele mai apreciate datorită unei substanțe pe care o conține (alicină), care are proprietăți antibacteriene. Adaugi un cățel de usturoi pisat și o lingură cu oțet într-un litru de apă fierbinte, inhalezi aburii cel puțin 10 minute și apoi te așezi la somn, fiind învelită bine. Nu în ultimul rând, poți încerca să-ți "refaci" mirosul cu ajutorul unei cataplasme cu hrean. Pui trei lingurițe de hrean ras pe un material curat din bumbac sau pe un tifon și-l ții pe frunte. După câteva minute, nu mai mult de un sfert de oră, îndepărtezi cataplasma.

Picături din zeamă de lămâie. La fel de bună pentru eliberarea căilor nazale este și lămâia. Tot ce trebuie să faci pentru a putea respira din nou în voie este să storci câteva picături de zeamă dintr-o lămâie și, cu ajutorul unei pipete, să-ți pui câte două picături (nu mai mult) în fiecare nară.

Cataplasmă cu semințe de muștar. Sunt folosite cu succes în bucătărie și dau un gust aparte felurilor de mâncare, însă au efecte benefice și în caz de răceală și gripă, prin desfundarea nasului înfundat. Semințele de muștar subțiază mucusul și elimină secrețiile în exces. Le macini cu ajutorul unei râșnițe de cafea, până obții o pudră fină. Amesteci o jumătate de cană cu semințe de muștar, o cană cu făină și apă cât să rezulte o pastă groasă, apoi adaugi compoziția între două pânze de bumbac și o lași să acționeze pe piept.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 01 Februarie 2013
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Vineri, 01 Februarie 2013
Stire din Cetățenești : Sex, sex și iar sex…
Joi, 31 Ianuarie 2013
Stire din Cetățenești : Cum să te pensezi singură
Joi, 31 Ianuarie 2013
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Pagina a fost generata in 1.5655 secunde