Medicul de gardă

Reumatismul la copii

158
Reumatismul la copii - medicreumatism-1405692847.jpg

Articole de la același autor

"Am grijă de nepoțel, părinții lui sunt plecați la muncă, în Spania. Sunt speriată că i s-a pus diagnostic de reumatism articular acut, la numai 10 ani. Eu îl îngrijesc cât pot de bine și tare aș vrea să știu de ce s-a ajuns aici. În afară că a mai răcit, alte boli n-a avut. Cu stimă, o abonată".

v v v

Dr. Sibel Demirgian, medic primar recuperare, medicină fizică și balneologie în cadrul Clinicii Homeomed, ne-a explicat că reumatismul articular acut este o boală inflamatorie ce poate debuta la circa trei săptămâni după ce copilul a avut o infecție streptococică a căilor respiratorii superioare.

Într-adevăr, boala afectează, de regulă, copiii, în mod special din segmentul de vârstă 5-15 ani, adulții confruntându-se mai rar cu această formă de reumatism.

Referitor la factorii de risc, aceștia sunt supraaglomerația, colectivitățile de copii din grădinițe, școli, tabere, condițiile de igienă precare, dar și vârsta, boala fiind mai rar întâlnită la copiii sub 3 ani, dar și la adulții de peste 35 de ani. Important este ca părinții să respecte indicațiile medicului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 09 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Vineri, 30 Mai 2014
Stire din Social : INS. Câți copii are România
Pagina a fost generata in 0.7039 secunde