S-a pierdut carnetul de muncă? Iată ce aveți de făcut!

2760
1
"Am înterupt munca acum șase ani și nu mai găsesc cartea de muncă. Aș vrea să știu din ce an nu mai e nevoie de carte de muncă pentru vechime?" (Petra Pârvu).


v v v

Doamnă Pârvu, în legătură cu vechimea în muncă și legătura cu cartea de muncă, așa cum ne-a explicat Manuela Marcu, expert în probleme de muncă, numai vechimea în muncă stabilită până la data de 31 decembrie 2010 se probează cu carnetul de muncă. După data abrogării legislației vechi privind carnetul de muncă, cu modificările ulterioare, vechimea în muncă stabilită până la data de 31 decembrie 2010 se reconstituie, la cererea persoanei care nu posedă carnet de muncă, de către instanța competentă să soluționeze conflictele de muncă, pe baza înscrisurilor sau a altor probe din care să rezulte existența raporturilor de muncă. Cererile de reconstituire formulate anterior datei abrogării Decretului nr. 92/1976, cu modificările ulterioare, se vor soluționa potrivit dispozițiilor actualei legislații a muncii.

Într-adevăr, angajatorii aveau dreptul să păstreze și, evident, să completeze carnetele de muncă, însă după data de 30 iunie 2011, aceștia le-au predat inspectoratelor teritoriale de muncă pe baza unui proces-verbal individual de predare-primire. Cât privește anunțul privind pierderea carnetelor de muncă emise în temeiul Decretului nr. 92, cu modificările ulterioare, acesta se publică în Monitorul Oficial al României. 


Comentează știrea

Dobrita Adrian
23 aprilie 2013
NU POT PUBLICA ANUNT IN MONITORUL OFICIAL

Am lucrat la SC CRINUL SA si mi-au pierdut Carnetul de Munca , in acest caz trebui sa public in Monitorul Oficial pierderea actului dar nu pot deoarece nu stiu seria si numarul C.M. si nici I.T.M.-ul nu se implica in traba asta mai ales doamnele de la ghiseele institutiei ( tot timpul nervoase ) . RUSINE R O M A N I A !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9654 secunde