Soluții pentru o curățenie rapidă de vară

121
Soluții pentru o curățenie rapidă de vară - sitesolutiicurateniebucat-1401020983.jpg
Prezentăm în continuare câteva soluții recomandate de Casa.mea, care să vă ajute la efectuarea unei curățenii rapide, mai ales că s-a instalat căldura, iar bacteriile se dezvoltă și mai ușor:

Împotriva petelor. Îndepărtează majoritatea petelor încăpățânate din bucătărie cu un amestec de apă și apă oxigenată, în părți egale. Toarnă pe pată și lasă 30 de minute timp de acționare. Apoi freacă pata, dacă mai este necesar, cu puțin bicarbonat de sodium. O altă soluție neconvențională pentru petele care… nu vor să dispară cu produsele obișnuite de curățat este crema pentru bărbierit, pe care o aplici pe pete, lași să acționeze, după care clătești.

Dacă ai probleme cu petele de mâncare, fie că sunt pe covoare sau pe oricare altă suprafață textilă din casă, ai la îndemână o soluție neconvențională. Folosește un spray pentru curățarea frânelor la mașini. Aplică puțină soluție pe o bucată de cârpă și tamponează pata, apoi clătește cu apă și săpun. Acest spray conține aceleași substanțe folosite în curățătorii pentru a îndepărta, fără apă, petele de pe haine. Nu turna sau nu pulverize soluția direct pe pată și înainte de a o folosi, încearcă pe un colț ascuns.

Pentru strălucirea băii. Când vine vorba de curățenia în baie, depozitele de calcar sunt cele care ne dau bătăi de cap. Urmele de pe faianță și de pe obiectele din sticlă sunt cauzate de calcarul rămas în urma evaporării apei ce se condensează pe suprafețe. Chiar dacă le cureți, la prima baie sau duș sunt la loc. Pentru a-ți ușura munca și a preveni apariția unor astfel de pete, folosește ceară sau silicon pentru mașini, pe care le aplici în cantitate mică și apoi lustruiești cu o cârpă uscată. Astfel, apa nu va mai rămâne pe suprafețe, iar urmele de calcar vor dispărea. Nu folosi ceară sau silicon pe podeaua din baie, pentru că va deveni foarte alunecoasă!

Pentru parfumarea frigiderului. Mirosul neplăcut din frigider, chiar dacă acesta este curat, sunt cauzate de particulele de mâncare ascunse în spațiile foarte mici. Așadar, curăță printre pliurile de cauciuc ale ușilor, apoi desfundă regulat gaura de scurgere de pe peretele din spate al frigiderului. Folosește după aceea un amestec de apă, oțet și bicarbonat de sodiu, cu care să ștergi toate suporturile și toți pereții frigiderului. Amestecă un sfert de ceașcă cu oțet și una sau două linguri de bicarbonat la un litru de apă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 26 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim rapid astăzi
Luni, 26 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Sâmbătă, 24 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Sâmbătă, 24 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Pagina a fost generata in 2.5236 secunde