Spune adio petelor de pe față

335
Spune adio petelor de pe față - sitepetefata-1401806154.jpg
Indiferent de cauzele care favorizează apariția petelor faciale, de la dereglări hormonale, expunere necontrolată la soare, până la îmbătrânire, potrivit Diva.hair, există suficiente remedii naturale, care ajută la atenuarea sau înlăturarea acestora, în funcție de situație. Iată câteva dintre aceste remedii moștenite din generație în generație:

Mierea încălzită: Amestecă două-trei linguri de miere încălzită ușor cu 20 de grame de germeni de grâu și aplică masca direct pe față, în special pe porțiunile afectate. Lasă mixtura să acționeze 20 de minute și clătește-ți chipul cu apă călduță câteva secunde, apoi cu apă rece. Tenul va fi mai puțin iritat după acțiunea grâului, iar petele se vor decolora grație proprietăților benefice ale mierii.

Drojdia de bere: Scapă de pete și pistrui cu o mască naturală din drojdie de bere diluată în suc de lămâie. Pasta rezultată, întinsă pe zonele afectate, face minuni!

Sucul de lămâie: O metodă simplă și accesibilă oricui pentru atenuarea pigmentului inestetic de pe ten este să aplici suc de lămâie direct pe zonele afectate (cu degetele sau cu o dischetă demachiantă). Dacă ai tenul gras, amestecă sucul de lămâie cu trei linguri de infuzie de rozmarin. Petele vor dispărea treptat, iar chipul tău va fi mai proaspăt prin îndepărtarea excesului de sebum.

Rostopasca: Denumită popular și iarba de negi sau negelariță, rostopasca este o plantă cu proprietăți curative excelente, în special la nivelul pielii. Infuziile sau unguentul de rostopască ajută la atenuarea petelor și chiar la tratarea negilor, dacă le folosești de două ori pe zi, timp de cinci-șase zile.

Ceapa roșie: Dacă poți trece peste mirosul neplăcut, folosește ceapa în favoarea frumuseții tale. Taie o ceapă roșie în jumătate și aplic-o direct pe pete, de două ori pe zi. Continuă tratamentul până când semnele dispar în totalitate. Ceapa mai poate fi utilizată în alt tratament eficient pentru chipul pătat: tamponează-ți fața cu o loțiune preparată din două-trei lingurițe de oțet și ceapă rasă, dimineața și seara.

Uleiul de măsline: În cazul în care tenul tău este uscat și sensibil, poți scăpa de pete, hidratându-ți pielea în același timp. Pur și simplu unge-te cu ulei de măsline amestecat cu câteva picături de vitamina E în regiunile afectate, în fiecare seară înainte de culcare.

Pătrunjelul: Amestecă în blender o legătură de pătrunjel cu cantități egale de suc de lămâie, suc de portocale și suc de coacăz roșu. Aplică masca după demachiere și foloseste apoi o cremă hidratantă.

Hreanul: Un alt ingredient natural excelent pentru problemele de pigmentare a feței este hreanul. Sucul sau oțetul de hrean te scapă de pete și decolorează pistruii. Tamponează ușor zonele de interes după demachiere, apoi clătește-ți chipul din abundență cu apă călduță.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 04 Iunie 2014
Stire din Cetățenești : Cum să ai o grădină de vis
Miercuri, 04 Iunie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Miercuri, 04 Iunie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Miercuri, 04 Iunie 2014
Stire din Cetățenești : Gingivita poate fi prevenită?
Marţi, 03 Iunie 2014
Stire din Cetățenești : Leacuri pentru ochi iritați
Marţi, 03 Iunie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim rapid astăzi
Marţi, 03 Iunie 2014
Stire din Cetățenești : Cât rău ne poate face un ou
Pagina a fost generata in 2.9227 secunde