Medicul de gardă

Stomacul îți joacă feste? Se impune un diagnostic cert!

663
Stomacul îți joacă feste? Se impune un diagnostic cert! - 1febrmedicul2-1328112021.jpg
"Sunt o fire agitată, mănânc repede, a început să mă cam usture stomacul. Mama zice că am gas-trită. Am vrut să cumpăr ceva de la farmacie, însă farmacista m-a trimis la doctor pentru atâta lucru. Me-dicul meu de familie este în conce-diu și aș vrea să știu cum e bine să procedez în situația asta?" (Fulvia Luca).

v v v

Stimată doamnă Luca, numai un specialist se poate pronunța asupra unui diagnostic de certitudine, chiar dacă unele simptome ne conduc la ideea că am putea avea o anumită afecțiune. De aceea, dr. Iuliana Botezatu, medic specialist Phoenix Eastern Medical Center, apreciază că stabilirea diagnosticului și îndepărtarea cauzei care provoacă disconfortul respectiv sunt esențiale pentru obținerea unei vindecări.

Referitor la gastritele acute, de regulă, acestea sunt favorizate și de stres, dar și de regurgitarea bilei în stomac, de mâncatul pe fugă, de mestecatul insuficient, de ingestia unor medicamente antiinflamatorii, aspirină, excesul de cafea sau alcool, de tutun etc. Mai mult, unele gastrite pot fi asimptomatice, pe când în alte cazuri apar simptome clare precum greața, durerile epigastrice.

Ce sunt gastritele? Inflamații acute sau cronice, difuze sau focale ale mucoasei stomacului, provocate de o serie de factori. De aceea diagnosticul corect de gastrită e dificil de pus, fiind nevoie de experiență pentru a considera că suferința care determină pacientul să vină la me-dic e sigur determinată de leziunile de gastrită. Sfatul specialistei este să nu recurgeți la automedicație și să mergeți neapărat la medic.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 31 Ianuarie 2012
Stire din Cetățenești : Sinuzita face  urât la frig
Sâmbătă, 28 Ianuarie 2012
Stire din Cetățenești : Ce este candidoza  bucală?
Vineri, 27 Ianuarie 2012
Stire din Cetățenești : Și copiii suferă de colită?
Pagina a fost generata in 0.3459 secunde