Medicul de gardă

Și copiii suferă de colită?

441
Și copiii suferă de colită? - 26ianmedicul-1327596333.jpg
"E posibil ca un copil de cinci ani să aibă colită? Eu știu că este o boală a oamenilor mari. Cum e colita la copii? E nevoie de regim strict?" (Valeria Mindu)

v v v

Stimată doamnă Mindu, după cum ne-a explicat medicul specialist pediatru Chirața Blacioti, din cadrul Clinicii medicale Homeomed, de regulă, adulții se plâng de colită. În realitate, această afecțiune este destul de întâlnită și la copii. Ce este, de fapt, colita? Nimic altceva decât o inflamație a mucoasei intestinului gros, care se manifestă prin scaune dese, diareice, uneori cu mucozități care degajă un miros urât pătrunzător. Este adevărat că majoritatea copiilor mici au colici. Dar cum se instalează colita? În cele mai multe cazuri, copiii fac colită în urma unei enterocolite incorect și insuficient tratate, dar și a unei dispepsii (digestie dureroasă, dificilă).

Ce are voie să mănânce?

În cazul în care copilul a fost diagnosticat cu colită, este nevoie ca din alimentație să se excludă categoric orice preparat cu sos, prăjelile, brânzeturile fermentate, fructele și zarzavaturile crude, carnea de porc, de vânat, de rață, varza, fasolea, mazărea uscată, lintea, laptele simplu, băuturile carbogazoase.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 18 Ianuarie 2012
Stire din Cetățenești : Obezitatea, la fel de nocivă ca fumatul?
Pagina a fost generata in 3.3806 secunde