Sfaturi

Stresul poate fi… pus la punct!

580
Stresul, acest flagel al timpurilor moderne cu urmări dintre cele mai nefaste asupra sănătății, dar și a stării de bine, poate fi stăpânit, chiar înlăturat, dacă se respectă câteva recomandări esențiale ale celor care au întors pe toate fețele acest subiect, etern la ordinea zilei:

1. Este necesar să ai întotdeauna pe cineva cu care să poți vorbi deschis. Nu te ajută însă foarte mult dacă această persoană se află departe.
2. Înțelege că principiile și convingerile rigide pot constitui o mare piedică în calea mișcării, căutării și evoluției. Rigiditatea este bună pentru pietre, nu și pentru ființele umane.
3. Nu căuta să știi dacă ai fost vorbit de rău și dacă acest lucru se întâmplă nu te amărî. Nici pe cei care te vorbesc de bine nu îi crede în totalitate.
4. Învață să îți dai seama care este momentul propice pentru a părăsi o activitate.
5. Încearcă să nu-ți pierzi intuiția, candoarea, credința.
6. Nu intra în competiție cu persoana cu care ai o relație pentru a nu ajunge să pierzi ce este mai important din aceasta.
7. O oră de plăcere înlocuiește cu siguranță cel puțin trei ore de somn pierdut. De aceea nu pierde ocaziile de a te distra.
8. Familia ta nu este tot una cu tine însuți. Ea poate fi strânsă în jurul tău, poate constitui tot universul tău, dar nu se poate substitui ție.

Specialiștii au și o concluzie pentru aprecierile de mai sus: ești ceea ce faci din tine!

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6899 secunde