Taxă pentru câinii vagabonzi?

28456
2
"Apreciez că trebuie să fim miloși cu animalele, sunt și ele suflete, nu sunt de acord să fie omorâte. Din păcate, de când cu gerul ăsta cumplit, săracele mor pe capete, de frig, de nemâncate… Mă tot întreb unde sunt apărătorii ani-malelor? Cât despre autorități, să le mai dăm timp să se certe pe… soluții, nu-i bai, câinii sunt oricum destui… Până una, alta, eu cred că adevărații iubitori de animale trebuie să facem ceva concret, că vorbele nu ajută absolut la nimic" – este de părere Antonia Scurtu. Femeia, neîncrezătoare că autoritățile vor găsi prea curând o soluție benefică atât pentru maidanezi, cât și pentru oameni, îndrăznește să facă o propunere, care să fie analizată de con-stănțeni, îmbunătățită, criticată, orice, numai să se găsească o formulă de compromis, astfel încât maidanezii să nu mai cadă pradă vitregiilor vremii, care nu prea dă semne de îmbunătățire.

Despre ce e vorba?

S-a mai vehiculat ideea introdu-cerii unei taxe obligatorii pentru câinii fără stăpân. Cititoarea noastră nu este de acord cu un alt bir, așa cum nu este de acord nici cu deturnarea banilor din taxele locale pentru întreținerea maida-nezilor, ci mai degrabă pentru ajutorarea oamenilor sărmani. Pentru că și în sufletul ei bate o inimă sensibilă față de ființele lipsite de apărare, consideră "că nu taxa obligatorie, ci una benevolă, achitată la birourile de taxe și impozite ale Primăriei Constanța ar putea colecta lunar de la persoanele cu adevărat iubitoare de animale, care în mod sigur și-ar rupe de la gură dacă sunt sincere cu sentimentele lor". Mai mult, ideea să fie preluată și de alte primării din județ, de asociațiile de proprietari. Chiar și firmele constănțene ar trebui să contribuie cu o sumă modică tot pentru același scop. Pentru ca acțiunea să fie credibilă, situația colectării banilor, până la ultimul leu, să fie transparentă, vizua-lizată on-line, pe site-ul primăriei, unde să se regăsească numele tuturor donatorilor, în ordine alfabetică. 

Comentează știrea

am
15 februarie 2012
asta nu e treaba noastra!

cei care pretind ca iubesc animalele, sa dea bani ONG-urilor (extrem de numeroase ce se ocupa cu asa ceva:"Cutu-Cutu","Codita",'Ham-Ham"etc.) si astea sa-i gestioneze cum au chef! Daca primaria percepe astfel de taxe, inseamna ca asta-i scopul pentru care se pastreaza maidanezii pe strazi. oamenii, de unde sa dea? Apoi, primaria are si alte cheltuieli de regie. Banii nu se vor duce numai la maidanezi. Cine v-a impiedicat pina acum, sa adunati astfel de fonduri? Problema este ca cel mai bun ajutor pentru maidanezi este sa-i aduni in spatii special amenjate ca adaposturi si sa-i hranesti acolo, separind sexele si evitind inmultirea. Nu lasindu-i pe strazi. Si acceptind eutanasierea in cazurile limita. Adica ceea ce sustine si legea returnata de la CCR. Deci, cum actioneaza CCR? Lasati miloaga la oameni! Puneti banii vostri la bataie. oamenii au pretentii, daca dau banii lor: eliberarea strazilor de maidaenzi fie si prin eutanasiere!

am
15 februarie 2012
de ce

ar lucra functionarii primarie pe gratis, pentru cainii vostri, care omoara oameni? (In Constanta o fetita). Si agreseaza multimi de copii, femei, batrini? Sunteti tupeisti rau! Paraca ati fi comunisto-securisti!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 15 Februarie 2012
Stire din Cetățenești : Cum răsfățați papagalii iarna
Pagina a fost generata in 2.5688 secunde