Ești cetățean European, ai drepturi!

Te poți răzgândi după ce ai semnat un contract de credit?

276
Creditul este suma de bani pe care o împrumuți și pe care trebuie să o returnezi în rate lunare, după o anumită perioadă. Indiscutabil, va trebui să-ți faci socotelile și să ai în vedere faptul că suma totală pe care o vei plăti la finalul perioadei va fi mai mare decât suma pe care ai împrumutat-o inițial, deoarece la aceasta se adaugă dobânda și diferite comisioane. 

Ce trebuie să știi înainte de a semna contractul? În primul rând, care va fi tipul de credit pe care îl alegi. 2. Care este suma reală de care ai nevoie. 3. Cât îți permiți să plătești lunar (calculează și gândește-te și la costuri neprevăzute). 4. Care este perioada maximă în care vrei să returnezi creditul (fă-ți un plan financiar de returnare a împrumutului). 5. Compară mai multe oferte pentru a te asigura că ai luat cea mai bună decizie.

Ce faci dacă regreți că ai semnat? Nicio problemă, poți să renunți la contract, însă numai în termen de 14 zile de la semnarea contractului, chiar și fără a fi nevoit să mai dai explicații băncii. În acest sens, tot ce trebuie să faci este să-l anunți pe creditor și, dacă ai apucat să retragi déjà o sumă din credit, vei fi obligat să o rambursezi, împreună cu dobânda cuvenită pentru perioada scursă de la momentul încheierii contractului.

Pentru alte informaii și sfaturi poți contacta:

Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România. Telefon: 021.319.32.66.

E-mail: [email protected].

Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România.Telefon: 021.311.02.43 . Web: www.apc-romania.ro. E-mail: [email protected]

Centrul European al Consumatorilor din România.Telefon: 021.315.71.49. Web: www.eccromania.ro. E-mail: [email protected]

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor.Telefon: 0800.080.999. Web: www.anpc.gov.ro. E-mail: [email protected].

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 07 Ianuarie 2013
Stire din Cetățenești : Ce suferințe arată somnolența
Pagina a fost generata in 1.4138 secunde