Concurs Trucuri în bucătărie (1)

514
Trucuri în bucătărie (1) - 6d6803c89cb0c2577e3d6543d91366ce.jpg
Specialiștii au câteva sfaturi care îți vor ușura munca în bucătărie și te vor scoate din încurcătură rapid și ieftin:
l Pentru ca mărul tăiat să nu se înnegrească, stropește-l cu puțin suc de lămâie.
l Țelina rămâne proaspătă pentru mai mult timp dacă este învelită în hârtie pergament sau folie de aluminiu și e pusă în frigider.
l Oul fiert se curăță mai ușor dacă înainte de fierbere i se face o gaură în coajă, cu un bold. O altă soluție este să cureți oul ținându-l într-un bol cu apă rece.
l Pentru a verifica dacă oul este proaspăt se pune într-un bol cu apă sărată. Dacă se duce la fund este proaspăt, dacă plutește - este vechi.
l Usturoiul se curăță mai ușor dacă este încălzit puțin înainte, pe o tablă așezată pe foc.
l Fructele prea verzi se coc dacă sunt învelite într-un ziar și puse într-un loc călduț timp de două-trei zile.
l Laptele nu se mai lipește de oală când îl fierbi dacă ții o lingură în ea și lași focul mai mic.
l Laptele nu se strică chiar dacă nu e pus la frigider, dacă atunci când fierbe adaugi în el o jumătate de lingură de bicarbonat de sodiu.
l Uleiul nu mai sare dacă pui în tigaie puțină sare, iar mâncarea prea sărată se poate salva dacă adaugi în ea bucăți de cartof crud.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 23 Aprilie 2010
Stire din Cetățenești : Alegerea gazonului
Joi, 22 Aprilie 2010
Stire din Cetățenești : Spanac cu ou
Pagina a fost generata in 3.0062 secunde