Trucuri în bucătărie

209
l Înainte de a pregăti floricelele de porumb pe aragaz, punei-le întâi timp de 10 minute în apă. Scurgeți-le de apă și pregătiți-le apoi ca de obicei. Umiditatea ajută floricele să se spargă mai repede și să fie mai pufoase.

l Nu depozitați bananele în buchet, așa cum sunt ele de obicei, sau într-un bol de fructe, alături de alte fructe. Fiecare banană trebuie pusă într-o locație diferită, deoarece bananele emană un gaz care determină coacerea rapidă a fructelor de lângă ele. Separându-le, vor sta proaspete mai mut timp.

l Pentru a nu înmuguri cartofii, puneți în pungă, alături de ei, și un măr.

l Dacă vă mai rămâne vin în sticlă, congelați-l în cuburi, în tăviță, și îl puteți adăuga ușor în supe sau sosuri. Savoarea va fi deosebită.

l Pentru a curăța fisurile și locurile greu accesibile din vase, umpleți-le cu apă și adăugați două comprimate de Alka-Seltzer. Bulele vor curăța fisurile.

l După ce fierbeți paste sau cartofi, răciți apa și folosiți-o pentru a uda plantele de apartament. Apa conține nutrienți pe care plantele le adoră.

l Când curățați acvariul, nu aruncați apa, ci folosiți-o pentru a uda plantele din casă. Azotul și fosforul transformă apa din acvariu într-un fertilizator ideal.

l Atunci când vreți să dezghețați o bucată de carne de la congelator, turnați oțet peste ea. Nu doar că va frăgezi carnea, ci va grăbi și dezghețarea.

l Substanța din ceapă care provoacă lăcrimarea ochilor este situată în rădăcina acesteia. Tăiați această parte într-o formă conică și îndepărtați rădăcina.

l Dacă apreciați gustul usturoiului, iar stomacul protestează ori de câte ori îl folosiți, încercați trucul următor: ungeți vasul în care urmeză să serviți mâncarea cu un cățel de usturoi, astfel veți avea parte de aromă fără a beneficia și de arsuri la stomac.

l Cafeaua se păstrează cel mai bine la frigider fie că este boabe, fie că este măcinată.

l Bicarbonatul de sodiu nu este un deodorant atât de eficient pentru frigider pe cât credei. Cărbunele activ este mult mai potrivit pentru absorbția mirosurilor din frigider și congelator.

l Totuși, bicarbonatul de sodiu este un agent de curățare extrem de eficient. Folosiți-l împreună cu oțetul pentru a dezinfecta canalizarea și a curăța chiuvetele.

l Dacă vă crestați la deget în timp ce tăiați legumele, așteptați până se oprește sângerarea, apoi aplicați un strat subțire de ojă, care va acționa ca un bandaj.

l Pentru ca zahărul brun să nu se întărească, puneți în pachet o felie de măr sau o bucată de pâine.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 01 Iulie 2013
Stire din Cetățenești : Calendar
Luni, 01 Iulie 2013
Stire din Cetățenești : Demisia trebuie motivată?
Pagina a fost generata in 2.7754 secunde