Rețete
Trucuri pentru murături gustoase
Fără doar și poate, conservele pentru iarnă sunt sănătoase și păstrează valorile nutritive ale legumelor, îmbogățesc gustul altor alimente și dau savoare preparatelor. Aproape toate legumele și fructele se pot conserva prin diverse metode: în saramură, în oțet, în ulei, în alcool, cu ajutorul zahărului etc. Majoritatea conservelor sunt preparate după rețetele bunicii și tot de la ea avem o grămadă de sfaturi și secrete de care ar fi bine să ținem cont, pentru că ajută la reușita lor. Din lista lungă a trucurilor am selectat câteva pentru dumneavoastră:
l Pentru a evita înmuierea murăturilor, nu folosiți niciodată sare iodată! Musai faceți rost de sare specială pentru murături și asigurați-vă că soluția de saramură conține suficientă sare și oțet. Capacul borcanului trebuie să fie perfect etanșeizat, pentru a nu pătrunde aer. l Pentru a nu avea murături seci, goale la mijloc, asigurați-vă că toate produsele destinate conservării sunt proaspăt culese, tari, nelovite și nepătate. Murăturile sunt goale la mijloc dacă nu au fost proaspete sau au fost prea bătrâne. l Murăturile prind o culoare urâtă, vineție fie din cauza sării iodate, fie din cauza oțetului prea închis la culoare sau a unei cantități mari de condimente. l Folosiți doar ustensile din lemn pentru manevrarea legumelor, întrucât cele metalice le pot schimba culoarea l Decolorarea legumelor poate fi evitată prin depozitarea lor numai în spații bine aerisite și departe de razele soarelui sau de altă sursă puternică de lumină l Toate legumele ce urmează a fi conservate trebuie spălate foarte bine l Legumele tăiate bucăți nu trebuie îndesate puternic, pentru a evita fermentarea lor l Apa în care ați fiert legumele este plină de substanțe hrănitoare (vitamine, minerale), fiind ideală pentru umplerea borcanelor.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Luni, 26 Septembrie 2011
Miercuri, 07 Septembrie 2011
Miercuri, 24 August 2011
Sâmbătă, 21 Mai 2011
Joi, 05 Ianuarie 2012
Vineri, 28 Ianuarie 2011
Luni, 13 Septembrie 2010
Joi, 24 Septembrie 2009