Trucuri pentru o grădină de vis

259
Trucuri pentru o grădină de vis - sitetrucgradina-1401201027.jpg
Fără doar și poate, și un petic de pământ se poate transforma într-o grădiniță de vis. Însă, mici sau mai generoase, dacă nu sunt bine întreținute, grădinile vor ajunge mai degrabă o pacoste, și nu o încântare a ochiului. Pentru a nu se ajunge aici, specialiștii Grădina.mea au câteva recomandări, dealtfel foarte simple, menite să facă și din câțiva metri de grădină un spațiu încântător:

Pentru a nu vi se părea epuizant din punct de vedere fizic, specialiștii recomandă să vă obișnuiți cu câteva lucruri simple, dar periodice pentru grădina dumneavoastră, acesta fiind primul și cel mai important sfat.

Al doilea sfat este să păstrați grădina curată și să smulgeți toate buruienilor care sărăcesc solul de îngrășăminte și nutrienți, sufocă plantele cu flori și dau un aspect urât peisajului.

Următoarea recomandare se referă la stratul protector, care nu trebuie să lipsească din nicio grădină, fie că este făcut din stratul de frunzte macerate sau alte combinații de pământ și îngrășăminte, care dau un aer sălbatic grădinii și păstrează foarte bine umiditatea solului, împiedicând răspândirea exagerată a buruienilor.

Pentru a controla mai bine dezvoltarea plantelor, păstrați o oarecare compartimentare a grădinii.

Pentru rezultate maxime, folosiți îngrășăminte organice. La îndemână și ieftine sunt cele oferite chiar de natură, adică frunzele uscate, iarba uscată. Puteți folosi și îngrășăminte animale, excelente pentru plante.

Puteți folosi și îngrășăminte artificiale, respectând întocmai cantitățile calculate la suprafața grădinii. Atenție, îngrășămintele cu nitrogen pot să vă ardă plantele! Nu puneți îngrășăminte artificiale prea aproape de tulpinile plantelor cu flori și nici în cantități mari.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 28 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Miercuri, 28 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Miercuri, 28 Mai 2014
Stire din Cetățenești : De ce doare șoldul
Marţi, 27 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Meniul zilei
Marţi, 27 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Măști cosmetice de casă
Pagina a fost generata in 3.8255 secunde