DRAMATIC / Bătute de soți și alungate de familie cu copiii în brațe!

1060
5

Articole de la același autor

Bătute de soți, alungate de familie, cu copiii în brațe, așa ajung în grija statului multe femei disperate. Își caută alinarea în centrele Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, acolo unde găsesc și un loc unde să pună capul jos, dar și o vorbă bună și încurajarea de care au nevoie pentru ca să meargă mai departe.

Jumătate din femeile cazate, în prezent, în centrele maternale ale DGASPC, de la Mangalia și din Constanța, sunt minore. Și toate au cel puțin un copil. Fiecare dintre ele are o poveste tristă și nu știu ce s-ar fi ales de ele și de pruncii lor dacă nu ar fi găsit sprijin din partea direcției. Acum au un acoperiș deasupra capului și primesc tot ce le trebuie, cu condiția să se gospodărească singure.

"Mamele care sunt în risc de abandon al copiilor pot sta în centru timp de șase luni. Ele semnează un contract pe această perioadă, cu posibilitatea de prelungire până la un an. În tot acest timp, primesc atât sprijin, cât și consiliere și ajutor ca

să-și găsească un loc de muncă, pentru a-și câștiga independența financiară. Atunci când se mută din centru, ele pot să-și găsească o gazdă și să-și crească singure copiii", a declarat, pentru "Cuget Liber", purtătorul de cuvânt al DGASPC Constanța, Roxana Onea.

Potrivit acesteia, pot cere ajutorul și pot fi cazate în centrele Protecției Copilului femeile care au cel puțin un copil și care, din cauza problemelor și sărăciei, riscă să îl abandoneze. Centrul Aluniș, din Constanța, are opt dormitoare cu grup sanitar individual, trei module tip bucătărie și sală de luat masa, un cabinet medical și un cabinet psihologic.

Nu există centre pentru victimele violenței în familie

Deși centrele nu sunt destinate victimelor violenței în familie, de multe ori adăpostesc și astfel de cazuri.

"În cadrul instituției pentru Protecția Copilului Constanța nu există un centru specializat, însă cazurile care au intrat în atenția noastră au fost găzduite și au primit sprijin. Acolo au primit și mamele și copiii lor suport psihologic pentru a trece peste traumă, dar pentru a se reintegra social", a mai explicat Roxana Onea.

Comentează știrea

ct
28 mai 2014
totusi

faceti un centru si pt barbatii terorizati zilnic de gura femeii... iar pe madamele batute, consiliatile cum sa se poarte in familie, de acolo pleaca totul ! nimeni nu suporta o femeie certareatza...

geo
28 mai 2014
doi boi

ct si unu rau

niste
28 mai 2014
cretini

asta sunteti astia care ati comentat cat si aia care au dat like comentariilor voastre imbecile. intr-o tara civilizata redactia online a ziarului va lua urma si va dadea in judecata pentru incitare la violenta . sigur veniti din familii unde bataia era la ordinea zilei . redactia @ poate va "obositi" si stergeti comentariile ...

Janeta
29 mai 2014
Abuz si boala

Nici un om din lumea asta daca ar fii normal la cap,adica creier sanatos nu si-ar bate sotia s-au alte persoane ,barbatii care bat nevestele sint bolnavii la cap dar noi femeile nu avem cum sa-i recunoastem cind ne casatorim ca eii stiu sa se fereasca se razbuna pe neveste pentru ca daca sa-r bate cu alcinava adica cu un barbat stie ce il asteapta si el nusi da in petec timp indelungat cind stie ca depinde de nevasta dar cind si cind isi da arama pe fata si zice am batuto ca merita dar de cite ori merita el daca l-ar bate nevasta ,debarasativa de oameni bolnavi ei trebuie sa traiasca singuri nu cu familie va spun din propria experisnta almeu barbat este bolnav de cind sa nascut dar cine stia atunci ,nu aveam educatia asta care o am acum.

cucul mare
21 decembrie 2015
alta opinie

Exista femei care tot inseala si nu vor sa fie cuminte la casa lor, unele au zeci de amanti in acelasi timp si le mananca banii prin inselaciune. Exista si barbati rai, care asa au fost educati de societate. Atunci, daca exista femei bune, atunci de ce sunt atatia oameni necasatoriti desi cauta si tot cauta o relatie serioasa? O femeie serioasa stie sa afle despre barbat cine este el si parintii lui, inainte de a se casatori, dar nu sa-si bata joc. O femeie isi gaseste oriunde si oricand barbat doar ridicandu-si fusta, pe cand un barbat se chinuie mult sa gaseasca, mai ales daca este serios si cuminte. Exista o limita in toate.

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 15 Ianuarie 2014
Stire din Social : Copilărie cu dor de părinți
Pagina a fost generata in 2.5604 secunde