"Dacă nu-l pun la muncă de mic, ce-o să ajungă?"

180

Articole de la același autor

"Peste tot, și la școală, și la televizor, părinții sunt învățați să-și pună copiii la muncă de mici. Numai că dacă îi și pui să muncească, ajungi tu, ca părinte, să fii reclamat la Protecția Copilului. Dacă nu-l pun la muncă de mic, ce-o să ajungă, când o fi mare, nu o pușlama?" – este dilema unei mame, amenințată de propriul copil, în vârstă de 13 ani, că dacă va mai fi obligat să presteze tot felul de munci în gospodărie, o va da pe mâna Protecției Copilului.

v v v

Nu faptul că un copil este obișnuit de mic să facă mici treburi în familie poate fi un motiv ca minorul în cauză să se plângă autorităților că este exploatat. Însă, potrivit Protecției Copilului, pro-bleme cu legea apar când copilul este constrâns la o muncă sau activitate domestică în familie sau în afara ei, inclusiv în școli, în unități de protecție socială, re-educare etc., dacă acele activități prezintă un risc potențial asupra sănătății sau pot conduce la compromiterea educației sau a dezvoltării lui fizice, mentale, spirituale, morale ori sociale. De asemenea, este interzisă prin lege orice practică prin intermediul căreia un copil este dat de unul sau de ambii părinți ori de reprezentantul lui legal, în schimbul unei recompense, unor datorii sau nu, cu scopul exploatării copilului prin muncă.

Cât privește prestarea de către copii a activităților plătite în domeniile cultural, artistic, sportiv, publicitar și de modeling, aceasta este condiționată de informarea prealabilă a serviciului public de asistență socială din raza de domiciliu a copilului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 15 Ianuarie 2014
Stire din Social : Copilărie cu dor de părinți
Pagina a fost generata in 0.5072 secunde