Cum să hrănești un copil cu 11 lei pe zi?

7672
604
Cum să hrănești un copil cu 11 lei pe zi? - cumsahranestiuncopil-1398877785.jpg

Articole de la același autor

8,3 lei. De atâția bani trebuie să hrănească un copil, pe zi, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului din Constanța. 


Alocația zilnică de hrană nu a mai crescut din anul 2007, când prețurile la alimente erau mult mai mici. Între timp, toate s-au scumpit, dar alocația a rămas aceeași. Nu-i de mirare că alimentația micuților, dar și a adulților din centrele de plasament este foarte sărăcăcioasă. În al nouălea ceas, Ministerul Muncii vrea să crească valoarea alocației de hrană cu 2,3 lei. Nu este o mărire foarte mare, dar este un pas înainte. "Valoarea alocației de hrană este nemodificată din anul 2007. Cu 8,3 lei trebuie să-i oferi omului trei mese pe zi și o gustare, măcar. Baremul de hrană este mai mic chiar și decât cel pentru persoanele din penitenciare sau pentru câinii din adăposturi. Ce să cumperi de banii ăștia? Nici cartofi nu ne mai permitem. Hai că piureul îl facem cu fulgi, dar în ciorbe sau în alte mâncăruri ce să punem? Noi ne străduim să asigurăm un aspect, un gust și o calitate nutrițională hranei. Nu avem nici condiții de depozitare, pentru a putea achiziționa alimente în cantități mari, la prețuri mai mici", a declarat, pentru "Cuget Liber", directorul general al DGASPC, Petre Dinică.   


Potrivit acestuia, singurul lucru care îi mai ajută sunt sponsorizările, mai ales de sărbători, când mai pot face economie la alocația de hrană. Valoarea este însă mult sub nece-sarul nutrițional pentru un copil, mai ales dacă este și bolnav. "Majorarea alocației de hrană este o măsură binevenită, mai ales dacă este în-soțită și de o modificare a stan-dardelor de cost. Astfel, vom putea să asigurăm o alimentație mult mai bună tuturor beneficiarilor noștri, atât copii, cât și adulți", a mai adăugat Petre Dinică. 


Opt lei pe zi pentru un bebeluș
Potrivit proiectului Ministerului Muncii, aflat în dezbatere publică, de această măsură ar urma să beneficieze în total 93.015 per-soane, copii, mame asistate, tineri instituționalizați, adulți cu diza-bilități, copiii cu deficiențe din învățământul special și vârstnici instituționalizați.


Efortul bugetar suplimentar pentru anul 2014 ar fi de 51,7 milioane lei, iar cheltuielile ar trebui să fie susținute din bugetele autorităților administrației publice locale care administrează instituțiile de asistență socială.


Prin adoptarea proiectului de HG, noile niveluri ale alocației zilnice de hrană vor fi: 8 lei/zi pentru copiii de 0 - 3 ani din centrele de plasament, 11 lei pentru copiii cu vârste de la 4 la 17 ani, tinerii între 18 și 26 de ani din centrele de plasament și pentru copiii care ajung în centrele de primire.


În centrele maternale, nivelul alocație de hrană va fi de 10 lei pentru copil și 11 lei pentru mame, iar în centrele de îngrijire de zi - 8 lei. Nivelul alocației va ajunge la 11 lei și în instituțiile de protecție specială destinate copilului cu handicap, dar și în alte instituții publice de asistență socială cu regim rezidențial sau semirezidențial destinate protecției copilului.


Cea mai mare alocație zilnică de hrană, de 21 de lei, va fi asigurată în unitățile sau secțiile de spital cu profil de recuperare distrofici, recu-perare și reabilitare neuropsihomotorie sau pentru copiii infectați cu HIV/bolnavi SIDA.


Majorare de 33 la sută
În instituțiile de asistență socială pentru învățământul special, nivelul alocației va fi de 7 lei pentru copiii de până la 7 ani și 9 lei pentru ceilalți, inclusiv pentru tinerii de până la 26 de ani. În instituțiile de asistență socială pentru persoane cu dizabilități și în cele de asistență medico-socială, alocația va fi de 11 lei, iar la cantinele de ajutor social de 8 lei.


"Prin proiectul alăturat de hotărâre a Guvernului se propune majorarea alocației de hrană, cu 33 la sută, prin aplicarea indicelui de creștere a prețurilor de consum, stabilit de Comisia Națională de Prognoză, la nivelul perioadei 2009 - 2013, respectiv de: 5,59 la sută pentru anul 2009; 6,09 la sută pentru 2010; 5,9 la sută pentru 2011; 3,33 la sută pentru 2012 și 4,1 la sută pentru 2013. De asemenea, această majorare a cuantumului alocației de hrană este necesară și din punct de vedere al asigurării unei alimentații corespunzătoare ținând cont și de afecțiunile de care suferă ma-joritatea asistaților din aceste instituții, precum și de obligativitatea asigurării necesarului de calorii", se arată în nota de fundamentare a proiectului ministerial.


Comentează știrea

604 comentarii. Pagina 1 din 61. Click pe pagina dorită : 1 2 ...61 
noni
1 mai 2014
pacat

Pacat ca pentru acesti copii, nu se zbate nimeni, pentru maidanezi am dus un adevarat razboi cu tot felul de sustinatori ai cainilor... Acesti copii sunt unul din motivele pt care sustin reducerea cheltuielilor inutile, cum sunt cele cu intretinerea in adaposturi a cainilor. S-au adoptat caini la distanta pt care unii dau cate 100 lei pe luna, pt copii nu se poate la fel ? Sa fie adoptati si hraniti prin cotizatii lunare ? Am dus personal alimente, haine si jucarii unor astfel de cazuri, e dureros ce se intampla cu ei. Nu doresc nimanui situatia lor. Am ajuns in situatia in care sunt mai iubitii cainii si puscariasii decat copiii care cresc si devin viitorul. Cand ne mai revenim ?

styx
1 mai 2014
samd

Dar de ce atatea probleme? infracor sa scrie pe ei, astia traiesc mai bine si au in jur de 50 de ron pe zi pentru mancare ,cazare si intretinere gratuita...saracii copii si batranii astia care au muncit o viata intreaga nu au dreptul la viata, bine ca au ticalosii astia!

Bucătarul
2 mai 2014
...de la popotă

...și în plus, Petrică, n-ai spus că trebuie să mai mâncați și voi din banii ăia, căci și ursul care lucrează cu mierea își linge labele. Nu vă mai auliți, gestionați corect sumele de bani, așa mici cum sunt, să vedeți ce tocăniță bună de cartofi iese...

toms outlet
5 mai 2014

I urge everyone in the community to report any sign of animal neglect or abuse. Animal abuse should NOT be tolerated. Period.Animal Crossing Louis Vuitton outlet Louis Vuitton outlet This person replies the doorway cradling the actual most the woman three jack port Russell terriers. Dinky have been completely pair on the just with lady two siblings, Scamp since take the leading role (Identified as while using the full kids, Dylan and after that Murray) And today circumstances a number tender loving care. Little or an absense of more appropriate sufferer compared with kelly felix. 844 that will 8k and furthermore 1 Classy treasure carrying cases aren't required to be rare metal plated despite the fact, Actually, It's the muted engagement give preference to regularly gains all the perks the time. Wedding planning like dramas may be extremely fast transforming into a very elegant verdict. Considering what it takes exceedingly pure as regards to proposing family a cleaning detergent like, Especially when it's a along with white wines or off white detergent and water. toms outlet http://www.onlinelivecams.com/ep

Clubmaster Ray Ban
5 mai 2014

and his endeavours to procure one were seconded by petitions from the convocation and the recommendation of Cromwell. The king consented to this importunity, and two printers, named Grafton and Whitchurch, obtained the royal licenCeline bagsse to publish a folio edition of the bible." It "bore (says Dr. Lingard) the name of Thomas Matthewe, a fictitious "signature; and was made up of the version by Tyndal, and of another "by Coverdale, printed very lately, as it was thought, at Zurich. In"junctions were now issued, that a bible of this edition should be placed "in every church at the joint expense ofMoncler Outlet the incumbent and the parish"ioners: and that any man might have the liberty of reading in it at "his pleasure, provided he n they met "with difficult passages, they should consult persons more learned than "themselves : and to remind them, that the liberty which they enjoyed, "was not a right to which they possessed any claim, but a favour "granted ' of the royal liberality Burberry Outletand goodness.'" The recommendation and permission to print took place about 1534, the work was completed in 153. Clubmaster Ray Ban

Ray Ban Wayfarer Glasses
5 mai 2014

A book followed, which was then turned into Julie Julia. 'It's beyond surreal,' says Julie, reflecting on her sudden success. 'It knocks you for a loop.' Of her onscreen character, played by Amy Adams, she says, 'She's much sweeter than me.' Her own preference would have been for Kate Winslet, 'because she can curse like a sailor, and she looks like she could keep down some creamy French food. When they told me they'd cast Amy, I thought, "But she's so wee".' Still, she has now seen the film seven times and is 'getting used to it'. 'My ambitions got in the way of each other,' she says. 'I kept halfheartedly doing both and never had the confidence to commit to the writing. But doing the blog, I realised I did have a perspective that was mine and that I felt was unique. That was a great confidencebuilder.' Although Julie says her life today is the 'shiny, happy version of what it was', not all the changes resulting from the project have been so positive. Her next book, Cleaving: A Story Of Marriage, Meat And Obsession, had its publication date delayed in the US to avoid horrifying fans of the upbeat Julie Julia. Ray Ban Wayfarer Glasses

Ray Ban Wholesale
6 mai 2014

http://spamcounterstrike.com/Cheap-Ray-Ban-Aviators.htmlCheap Ray Ban Aviators Ray Ban Wholesale http://vickerylightning.com/Ray-Ban-Wholesale.htm

New Ray Bans
6 mai 2014

http://jgilmore.com/Glasses-Ray-Ban.htmGlasses Ray Ban New Ray Bans http://gildedplanet.com/New-Ray-Bans.asp

New Ray Bans
6 mai 2014

It's important to sell what's in the store. Burberry's approach has required an overhaul of the company's supply chain, from when yarns are dyed to when leather is procured. The company is promising customers who order the runway items outerwear, makeup and accessories that they will receive them within seven weeks, versus the normal four to sixmonth lag between the runway and the rack. "It's one thing when you're talking to the industry that's used to a sixmonth turnabout," said Mr. Bailey of Burberry. "It's very different when you're talking to a direct customer." In catering to customers, though, Burberry and other design houses need to be careful not to lose their appeal by seeming common, said JeanNol Kapferer, a luxurymarketing consultant and professor at the business school HEC Paris. "The Internet helps build the awareness and desire by letting so many people peep into the catwalk," Mr. Kapferer said in an email. But "if too many people can buy it," he said, "the brand loses its exclusivity."and Clint Black Are B. Fleck and J. Lo the new Rhett Butler and Scarlet O'Hara? New Ray Bans http://gildedplanet.com/New-Ray-Bans.asp

Ray Ban Eyeglasses Women
6 mai 2014

These services include fixed line and hosted voice, Internet and data and cloud technology services. It also provides IT support services that include the procurement, installation and ongoing management of hardware and software products. This includes tailored support services for personal computers, mobile computing, server and storage, phone systems, networking, printing, licensing, software development, security and power and cooling. On August 8, 2011, the Company acquired Navyshire Pty Limited. Sharemarket basics: A Numbers GameLooking for shares to back? You'll need all the help you can get. Investing in shares can be something of a numbers game, especially when the financial press is peppered with mention of ratios such as "dividend yield" and "earnings per share". Sharemarket basics: How to Sell SharesWhen you didn't buy your shares in the first place, it's difficult to know where to start when you want to offload them. Allison Tait finds out how best to sell, sell, sell! Learners guide: Investing OverseasInvestors looking to diversify their portfolio could explore the option of investing overseas after all. Ray Ban Eyeglasses Women http://kellermaterial.com/Ray-Ban-Eyeglasses-Women.html

604 comentarii. Pagina 1 din 61. Click pe pagina dorită : 1 2 ...61 

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 15 Ianuarie 2014
Stire din Social : Copilărie cu dor de părinți
Luni, 04 Noiembrie 2013
Stire din Cetățenești : Întrebări de la cititori
Pagina a fost generata in 0.3248 secunde