Trucuri pentru o mâncare mai gustoasă

489
Chiar dacă faci parte din categoria bucătarilor începători, folosind așa cum trebuie câteva ingrediente de bază, cei din jur vor fi impresionați de gustul preparatelor tale.
Suc de lămâie. Este un truc vechi pentru multe rețete, care dă o aromă excelentă mâncării. Îl poți folosi pe fripturi, în salate și chiar în aluaturi de prăjituri. Un secret ar fi să adaugi suc de lămâie în sosul pentru paste, a cărui aromă specială îi va da pe spate chiar și de mofturoși.
Sare. Din motive medicale, tendința generală este să folosim cât mai puțină sare. Însă, de multe ori, sarea e cea care aduce la... suparfață aroma mâncărurilor. Dacă pregătești legume sau paste, ai grijă să adaugi sare în apa în care fierb. Pentru carne, însă, adaugă sarea fie înainte, fie după ce ai terminat de gătit. Altfel, carnea se va întări.
Zahăr. Pentru că aduce o aromă aparte, foarte multe rețete... cer și zahăr. Până și pâinea făcută în casă trebuie să aibă puțin zahăr, pentru a-i da drojdiei o aromă bună. Încearcă să adaugi un pic de zahăr sosului de roșii pentru paste și sigur vei simți diferența.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 10 Ianuarie 2011
Stire din Cetățenești : Cum să șofați corect iarna
Luni, 10 Ianuarie 2011
Stire din Cetățenești : Le-au amuțit telefoanele!
Sâmbătă, 08 Ianuarie 2011
Stire din Cetățenești : Sarmale în stil spaniol
Pagina a fost generata in 3.0036 secunde