Tunzi câinele sau e suficient periajul?

367
Tunzi câinele sau e suficient periajul? - tunscaini-1402413242.jpg

Articole de la același autor

"Am doi câini Labrador blănoși, toată curtea e plină de părul lor, până și în pomi găsesc smocuri de păr. Nu i-am tuns niciodată, așa m-a învățat un vecin care se pricepe la câini, dar îi periez zilnic, dar problema rămâne… Ce rău poate să le facă un tuns pe vară?" (S. Fulga)

v v v

În ceea ce privește tunderea câinilor din această rasă, întrucât patrupedelor le place la nebunie să se bălăcească sau să fie îmbăiate de stăpâni, medicul veterinar Gheorghiță Mureșanu precizează că nu se recomandă tunderea lor. Pe de altă parte, un periaj săptămânal, făcut ca la carte, este mai mult decât necesar. Dacă, totuși, se insistă în ideea tunderii, există saloane pentru câini unde aceștia pot fi tunși în următoarele zone: a posteriorului, a urechilor, a lăbuțelor. Însă, tunderea în întregime a corpului câinelui nu îi va face bine.

Și pentru că este deja foarte cald afară, iar câinii suferă și ei destul de mult când crește mercurul în termometre, stăpânii trebuie să le mute domiciliul într-un loc cu umbră, unde să le asigure permanent un bol cu apă proaspătă. Iar dacă le oferă și posibilitatea să se scalde, fericirea câinilor va fi maximă.

Căldura le afectează sănătatea

Medicul a ținut să atragă atenția că animalele de companie au de suferit din cauza căldurii excesive, nefiind exclusă nici posibi-litatea îmbolnăvirii. Afecțiunile cele mai frecvente, provocate de caniculă, sunt de natură cardio-respiratorie. Iar faptul că temperatura corpului animalului este reglată prin respirație cu frecvență crescută și nu prin transpirație, duce la o suprasolicitare a aparatului respirator, riscul unui edem pulmonar intrând și el în ecuație.  

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 19 Martie 2014
Stire din Cetățenești : "În sfârșit, o lege bună!"
Pagina a fost generata in 1.0617 secunde