Veterinarul pe recepție

209
"Vreau să plec în concediu, în Italia, cu câinele meu de companie, nu mă pot dezlipi de el. N-am mai fost niciodată plecată cu el și nu știu ce documente îmi trebuie pentru așa ceva. Sper să mă ajutați cu informațiile necesare. Vă mulțumesc!" (Mirela Ploscar).

Prin amabilitatea medicului veterinar Gheorghiță Mureșanu, am aflat noutăți referitoare la circulația, în scop necomercial, însoțiți de animalele de companie, pe teritoriul Uniunii Europene. Prima noutate este că începând cu întâi ianuarie 2012, microciparea este unicul mijloc de identificare admis pentru animalele care circulă în spațiul comunitar (nu mai este admisă tatuarea). Abia după implantarea microcipului se întocmește un pașaport tip UE pentru animalele de companie. Pașaportul se completează la fiecare rubrică cu datele de identitate, de către medicul veterinar de liberă practică și apoi este prezentat Direcției Județene Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, pentru legalizare și acordarea unui număr unic.

În pașaport mai trebuie evidențiate: vaccinarea antirabică (ulterioară datei microcipării și de la care trebuie să fi trecut cel puțin 21 de zile înainte de data plecării); deparazitarea internă (cu una-cinci zile înaintea sosirii în țara de destinație); deparazitarea externă. Înregistrarea în rubricile pașaportului a informațiilor care se referă la acțiunile sanitare veterinare efectuate animalului se face doar după legalizarea pașaportului de către Direcția Sanitar Veterinară.

Restricții!

Animalele (câini, pisici) cu vârsta mai mică de trei luni (vârsta la care se face vaccinarea antirabică) și la care nu au trecut 21 de zile de la aceasta, nu pot circula în țările Uniunii Europene!


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8628 secunde