Vinovații fără vină...

363
Vinovații fără vină... - politiarutiera-1349725121.jpg
Legile trebuie respectate fără șovăială și nimeni n-ar trebui să fie deasupra legii, sunt chestiuni cel puțin de bun simț. Iar când în discuție este legislația rutieră, n-ar trebui să se închidă ochii nici măcar o secundă! Problema este că sunt situații când conducătorii auto se află în situația unor vinovați fără vină, în sensul că suportă penalizări usturătoare cu toate că vina aparține autorităților, care nu le pun la dispoziție dotările care să le și permită respectarea regulilor.


"Cum e posibil ca dacă oprești într-un loc nepermis, dar nu există parcare în apropiere de nicio culoare, să primești amendă, plus puncte de penalizare? Înainte nu era așa ceva, sunt prea aspre amenzile și când e cazul, și când nu e. Eu cred că trebuie să se scrie în lege că dacă nu există parcare la îndemână (nu să te pună să te tot învârți în jurul cozii sau să ocolești tot orașul!), amenda și punctele de penalizare să se ducă înspre primărie, că nu-și face treaba și nu asigură condiții oamenilor care plătesc atâtea taxe și impozite. De ce trebuie să plătesc eu din moment ce instituțiile care sunt plătite să ne asigure parcări, obligație elementară, după mine, nu plătesc în niciun fel?", se întreabă cititoarea noastră, Vicky Roman.

S-au înăsprit amenzile

Vă respectăm punctul de vedere, doamnă Roman, însă, din păcate, și pentru situații de genul celei relatate de dumneavoastră, legislația rutieră a adus, ce-i drept începând din acest an, o serie de noutăți (mai aspre!) în ceea ce privește amenzile acordate când nu se respectă legislația rutieră. Printre acestea, se numără și staționarea în loc nepermis care, într-adevăr, este taxată cu trei puncte de penalizare, dar și amenzi destul de mari, cuprinse între 295 și 370 lei (amenda veche era între 268-335 lei). Cât privește simpla oprire în loc nepermis, și aceasta prevede sancțiuni ceva mai aspre, mai exact trei puncte de penalizare și amenzi între 295 și 370 lei (amenda veche era cuprinsă între 268 și 335 lei). Cât privește opinia dumneavoastră, merită analizată de autoritățile îndrituite, pentru că lipsa parcărilor creează, de multe ori, adevărate blocaje în oraș.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 11 Septembrie 2012
Stire din Eveniment : 376 sancțiuni în ultimele 24 de ore!
Pagina a fost generata in 0.2943 secunde