SITUAȚIE UNICĂ LA CONSTANȚA: "Ne trebuie rovinietă pentru a ajunge în centrul orașului"

13735
4
SITUAȚIE UNICĂ LA CONSTANȚA:

Articole de la același autor

Toți posesorii de autovehicule din România sunt obligați, prin lege, să aibă asupra lor rovinieta, prin care demonstrează ca au achitat acest tarif. În municipiul Constanța se întâmplă un lucru nemaiîntâlnit, de care mulți constănțeni se plâng, în legătură cu vestita rovinietă. 

După cum știm cu toții, taxa de rovinietă se plătește în momentul în care te deplasezi cu un autoturism în afara orașului, pe drumuri naționale. În municipiul Constanța însă, lucrurile stau diferit. Deși Palazu Mare este un cartier al municipiului, deci practic nu ieși din oraș, șoferii din această zonă sunt nevoiți să-și facă roviniete pentru a putea ajunge în Constanța. Polițiștii afirmă că cei care vor fi prinși fără a fi plătit taxa de drum vor primi amenzi usturătoare. "Accesul pe orice drum național se plătește. Statutul drumului pe care conducătorii auto se deplasează, spre Palazu Mare, este de drum național, deci șoferii trebuie, în mod obligatoriu, să plătească rovinieta. Drumul național nu aparține municipalității. Dacă acel segment de drum ar fi aparținut de municipiul Constanța, atunci nu exista nicio problemă și nu se plătea, dar acea porțiune este în administrarea secției de Drumuri Naționale. Într-adevăr, Palazu Mare este un cartier al Constanței, însă drumul către acest cartier nu aparține municipalității", a declarat, pentru Cuget Liber, comisarul șef Tudorel Dogaru, șeful Biroului Accidente din cadrul Serviciului Rutier Constanța.

Polițiștii stau la pândă zilnic
"Șoferii sunt verificați în trafic cu ajutorul unor aparate speciale și acționează unde dorim noi să le montăm. Momentan, în Constanța există două echipaje mobile pentru astfel de controale. În schimb, față de anul trecut, în acest an am înregistrat un număr mai scăzut de amenzi", a declarat, pentru Cuget Liber, Marin Dima, director al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Constanța.
În plus, polițiștii rutieri organizează, zilnic, controale asupra autovehiculelor, care vizează, pe lângă controlul de rutină, și controlul rovinietei. "Polițiștii care acționează pe drumurile naționale organizează zilnic acțiuni prin care controlează, printre altele, și rovinieta", a afirmat inspectorul principal Carmen Șerbănescu, purtător de cuvânt al Poliției Rutiere Constanța. De la începutul anului și până în prezent, mii de dosare sub inscripția "plângeri contravenționale" se află în instanță, dintre care, o bună parte o constituie dosarele privind plata rovinietei.

Tarife
Legat de tarife, posesorii de autoturisme sunt obligați să-și procure rovinieta pentru minimum șapte zile. Pentru această perioadă, ei vor trebui să plătească trei euro. Pentru 30 de zile, prețul este șapte euro, pentru 90 de zile, 13 euro, iar pentru 12 luni - 28 euro.
Cei care nu-și procură această rovinietă și vor fi prinși "în ofsaid", vor avea de plătit o amendă cuprinsă între 250 lei și 500 lei, plus valoarea despăgubirilor.


Comentează știrea

doctorul roman
9 octombrie 2012
catre moartea rosie

domnul meu... sau poate doamna mea... va recomand un consult psihologic... si inca ceva: din nefericire cand cineva din familila dumneavoastra sau chiar dumneavoastra veti apela serviciul de urgenta, acesta nu poate sa va raspunda ca "e moartea rosie" asa ca nu are cum sa va ajute... asa sa ve ajute... cel de sus, oricare este acela...

un cunoscator
9 octombrie 2012
rovigneta

Domnul Dogaru de la S.P.R.si cei de la Drumuri Nationale sa se intereseze mai bine privind sectorul de drum dintre iesirea din c-ta oras si Cardinal Motors inclusiv si o sa observe ca se numeste b-dul Tomis nicidecum D.N. asa ca domnilor participanti la trafic faceti contestatie a p.v.

Vasile Popandau
14 octombrie 2012
Bul. AUREL VLAICU

Sugerez un raspuns de la DRDPC si Politia rutiera care este situatia bul.Aurel VLAICU, avand in vedere constructiile cu acces din bulevard pe stanga sau dreapta si unde nu este plantat un indicator de sfarsit de localitate pt a fi nevoie de rovinieta drumului national.

4. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Articole pe aceeași temă

Vineri, 05 Octombrie 2012
Stire din Eveniment : "Cimitirul" de pe marginea drumului
Marţi, 09 Octombrie 2012
Stire din Cetățenești : Vinovații fără vină...
Pagina a fost generata in 0.4484 secunde