SFATURI DE PAȘTE
Vopsiți natural ouăle!
Ingrediente: cojile de la 1 kg de ceapă roșie, 5-6 lingurițe de cafea, o sfeclă roșie, ouă, apă, 3 linguri oțet.
Nuanța roșie
Puteți obține diferite nuanțe de roșu folosind coji de ceapă roșie. Curățați ceapa cu o seară înainte, puneți cojile în apă și le lăsați la înmuiat 12 ore, acoperite. A doua zi fierbeți ouăle 10 minute împreună cu cojile de ceapă și o lingură de oțet pentru a fixa culoarea, după care le mai lăsați în lichid până când obțineți nuanța dorită.
Nuanța de ciocolată
Folosiți cafea, pe care o fierbeți într-un vas suficient de mare ca să nu dea în foc, apoi adăugați o lingură de oțet și ouăle, pe care le fierbeți 10 minute. Le mai lăsați în cafea până obțineți nuanța dorită.
Roșu închis
Această nuanță se obține cu sfeclă roșie, pe care trebuie să o tocați și să o fierbeți 15 minute în jumătate litru de apă. Adăugați o lingură de oțet și ouăle, pe care le fierbeți 10 minute. Puteți să le mai lăsați în lichid până ajung la culoarea dorită.
Sfatul bucătarului: folosiți o lingură de lemn ca să scoateți ouăle, deoarece lingura de metal poate lăsa urme. Apoi ungeți ouăle de Paști cu ulei pentru a le da strălucire și a pune în valoare culorile.
Nuanța roșie
Puteți obține diferite nuanțe de roșu folosind coji de ceapă roșie. Curățați ceapa cu o seară înainte, puneți cojile în apă și le lăsați la înmuiat 12 ore, acoperite. A doua zi fierbeți ouăle 10 minute împreună cu cojile de ceapă și o lingură de oțet pentru a fixa culoarea, după care le mai lăsați în lichid până când obțineți nuanța dorită.
Nuanța de ciocolată
Folosiți cafea, pe care o fierbeți într-un vas suficient de mare ca să nu dea în foc, apoi adăugați o lingură de oțet și ouăle, pe care le fierbeți 10 minute. Le mai lăsați în cafea până obțineți nuanța dorită.
Roșu închis
Această nuanță se obține cu sfeclă roșie, pe care trebuie să o tocați și să o fierbeți 15 minute în jumătate litru de apă. Adăugați o lingură de oțet și ouăle, pe care le fierbeți 10 minute. Puteți să le mai lăsați în lichid până ajung la culoarea dorită.
Sfatul bucătarului: folosiți o lingură de lemn ca să scoateți ouăle, deoarece lingura de metal poate lăsa urme. Apoi ungeți ouăle de Paști cu ulei pentru a le da strălucire și a pune în valoare culorile.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Joi, 01 Aprilie 2010
Joi, 01 Aprilie 2010
Miercuri, 31 Martie 2010
Miercuri, 31 Martie 2010
Marţi, 30 Martie 2010