Psihologul te ajută

Vrei să descoperi caracterul unui om? Pune-l să scrie de mână!

3194
2
Vrei să descoperi caracterul  unui om? Pune-l să scrie de mână! - 19ianfondscrismana-1390139641.jpg

Articole de la același autor

Grafologii spun că analiza scrisului de mână este o "unealtă magică", prin care se poate descoperi personalitatea unui om.


Oricât de complexă ar fi personalitatea umană, scrisul de mână s-a dovedit capabil să scoată în evidență detalii nebănuite despre caracterul unui om. Aceasta este concluzia l-a care s-a ajuns, și nu de ieri, de azi, ci începând din anul 1875, când s-a încercat evaluarea și descoperirea   personalității oamenilor prin intermediul scrisului de mână. 


Psihologul Speranța Băcana precizează că gra-fologia "este considerată o formă de psihologie aplicată, care ajută la definirea caracterului unei persoane după studie-rea cu mijloace specifice a propriului scris. Scopul analizei grafologice este să des-copere personalitatea umană în diferitele sale forme, comportamentul, fricile, nă-zuințele, motivațiile sale". Adică, sinteti-zând, grafologia este o poartă care deschide calea către cunoașterea de sine, scrisul de mână fiind considerat "oglinda sufletului" de specialiști, căci gestul de a scrie implică întreaga ființă. S-a ajuns astfel la concluzia că mișcarea mâinii, comandată evident de creier, exprimă ritmul, cantitatea de energie și compor-tamentul, proprii celui care scrie. De aici și ideea că analizând caracteristicile scrisului unei persoane se poate avea acces la conflictele lui inte-rioare, la anumite caracteristici nebănuite de personalitate.


Firmele mari exploatează grafologia
"E foarte greu să pui mâna pe un job mai bun în ziua de azi, oricât de bine te-ai descurca la un interviu. Întrebarea mea e dacă este permis să analizezi scrisul de mână al unui candidat, oricât de mulțumit ai fi de felul cum se descurcă la interviu? E adevărat că scrisul de mână te poate băga în belea?" - sunt dilemele Mirunei Ailenei.
Psihologul ne-a explicat că firmele care se respectă, îndeosebi multinaționalele, atunci când trebuie să angajeze personal în posturi-cheie, nu au nicio ezitare să ceară ajutorul grafologilor, pentru a obține informații cât mai complexe despre candidat, fără a-l pune în situații delicate: "Forma scrisului dă de gol până și problemele de sănătate, fizică sau psihică, dar și o serie de talente nefructificate, experiențe din trecut. Felul de a fi al cuiva poate fi descoperit și după modul cum aranjează textul în pagină, despre direcția literelor etc.", ne-a mai spus psihologul.


Ce nu poate arăta un CV
Grafologia ocupă un loc important în procesul de recrutare și selecție a candidaților nu doar în America, ci și în multe ale țări, printre care și România. Nu este un secret că pentru ocuparea posturilor nou create în cadrul companiilor sunt căutate persoanele care corespund cel mai bine cerințelor. Or, spiritul de echipă, inițiativa, creativitatea, sociabilitatea, capacitatea de adaptare și disponibilitatea sunt câteva exemple care nu pot fi puse în evidență doar din CV. După clarificarea cerințelor postului și selectarea candidaților, de regulă,  rămân pe lista scurtă circa trei candidați, cărora li se face analiza grafologică, pentru a alege pe cel mai potrivit pentru a ocupa postul respectiv.


Ce dezvăluie scrisul de mână
Grafologia dezvăluie atât punctele forte, cât și pe cele slabe ale unui candi-dat și pune accentul pe: capacitățile profesionale: rezistență la stres, la efort, simțul responsabilității; capacitățile intelectuale: analiză, sinteză, observație, memorie, concentrare, intuiție, inovație, logică; aptitudini: organizare, anticipare, dinamism, inițiativă, simț practic; caracter și personalitate: introvert, extrovert, atitudine față de evenimente, ambiție, stăpânire de sine, prudență, spirit de echipă, onestitate. 


Reguli simple
Potrivit psihologului, chiar și persoanele care nu au studiat grafologia pot obține informații despre caracterul cuiva dacă au în vedere câteva reguli simple, care sunt incluse în orice tratat ele-mentar de grafologie, din care am selectat câteva: Scrisul mare aparține celor sociabili, drepți, încrezători în sine. Scrisul mic denotă un caracter timid, închis, harnic, sensibil și iubitor de natură. Scrisul mijlociu aparține persoanelor echilibrate, care se adaptează ușor situațiilor. Folosirea întregului câmp al paginii, fără spații marginale denotă o minte dezorganizată și rătăcită și lista poate continua.


Comentează știrea

hah
28 februarie 2014
gresit

E o mare prostie asta. Am vazut oameni cu scris de criminal ce sunt foarte de treaba si oameni cu scris frumos ce sunt puscariasi!

christian louboutin red sole
28 februarie 2014
christian louboutin red sole

christian louboutin mens shoes with spikes Stiri Cetățenești : Vrei să descoperi caracterul unui om? Pune-l să scrie de mână! | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online christian louboutin red sole http://superjetgroupafg.com/images/christian-louboutin-sale-barneys.asp

Articole pe aceeași temă

Luni, 30 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Cum trebuie să arate masa festivă
Luni, 09 Septembrie 2013
Stire din Cetățenești : Când face rău  ața dentară
Marţi, 15 Octombrie 2013
Stire din Diverse : Care e cel mai sănătos tip de grătar
Pagina a fost generata in 2.7589 secunde