"Vreți un pont împotriva cerșetoriei?"

1266

Articole de la același autor

Așa cum, ani de zile, nu s-a găsit o soluție în problema maidanezilor, la fel și cerșetoria pare un flagel sortit eternității. Unii cred că o soluție pentru eradicarea fenomenului ar fi amendarea celor care dau bani cerșetorilor!
Cerșetoria și formele asimilate acesteia, precum falsele petiții în vederea strângerii de bani în scopuri caritabile, au fost interzise, recent, la Paris. Cum grosul cerșetorilor îl reprezintă romii, deputatul acestei etnii, Nicolae Păun, a depus, acum câteva zile, un proiect de lege la Parlamentul României care prevede interzicerea cerșe-toriei în țara noastră, amendarea și arestarea cerșetorilor.
Motivul este simplu: cerșetoria este o plagă veche a etniei pe care o reprezintă, iar lucrurile nu mai pot continua la nesfârșit în același registru. De aceea, apreciază că este mai necesară ca oricând interzicerea prin lege a cerșetoriei, amendarea persoanelor care cer bani pe stradă cu sume de până la 500 de lei, iar părinții care își trimit copiii la cerșit să fie pasibili de pedeapsa cu închisoarea. Mai mult, persoanele care nu vor putea achita amenzile să fie obligate la muncă în folosul comunității.

"Să vedem bârna din ochiul nostru!"
Afectat de marele scandal iscat pe această temă în Franța, politicianul român atrage atenția că nu doar francezii sau alte nații consideră extrem de serioasă problema cerșetorilor români, ci și concetățenii noștri. Că lucrurile stau așa o demonstrează și semnalele transmise de cititori, vădit deranjați că, din nou, "Franța ne arată cu degetul, așa, la grămadă! Ar face bine… să-i arate cu degetul și pe românii care le dau clasă francezilor, în țara lor! Adică, arăți partea urâtă, dar nu o ocolești pe cea frumoasă!" - (Marieta Zidaru). Dincolo de aceste remarci, femeia acceptă că nu e normală invazia cerșetorilor români pe alte meleaguri, dar crede că atâta vreme cât lucrurile nu vor fi lămurite mai întâi la noi în țară, unde… dezastrul este poate și mai mare, vom fi arătați cu degetul în continuare.

Amendarea celor care stimulează fenomenul!
O altă cititoare, Cristiana Dogaru, ne-a povestit că, la o recentă șuetă cu prietenii, și-au propus să găsească măcar o soluție eficientă pentru eradicarea cerșetoriei în țara noastră. Dintre toate propunerile, cea mai potrivită li s-a părut amendarea celor care dau bani cerșetorilor: "Aproape zi de zi văd cerșetori fericiți după ce... oameni cu suflet le dau bani. Unii, chiar mulți! În condițiile astea, credeți dumneavoastră că o să dispară vreodată cerșetorii de pe străzile Constanței și ale României? Toți spun că pe romi nu-i pedepsește nimeni, parcă le e frică de ei! De ce, nici francezii, nici românii, nu îi pot educa pe romii care se dau în vânt după bani fără muncă? Eu, dacă fac evaziune fiscală, intru la pușcărie. Un rom care nu plătește un bilet mai știu eu unde sau impozit pe sumele consistente din cerșit nu pățește nimic! Chiar în presă s-au dat multe cazuri de cerșetori milionari! Până când se va tolera asta?".
Cititoarea noastră este cu atât mai revoltată cu cât autoritățile, deși cunosc foarte bine dede-supturile cerșetoriei, nu caută soluții eficiente pentru eradicarea ei, "chiar dacă ni s-a dus buhul în lume, și din cauza cerșetorilor suferă și românii cinstiți, care muncesc onest afară. Măcar la asta ar trebui să se gândească!".

"Fenomen jenant, de masă…"
Potrivit deputatului Ion Păun, cerșetoria trebuie interzisă în România pentru că a devenit un fenomen jenant, de masă, fiind o sursă de venit destul de consistentă, care nu se impozitează și nu face deloc cinste etniei pe care o reprezintă.
Asta nu înseamnă că cerșesc doar reprezentanți ai acestei etnii! Chiar dacă apreciază ideea politicianului, cititoarea noastră este sceptică în privința respectării legii, dacă ea ar fi adoptată de Parlamentul României. De aceea, apreciază mai eficientă măsura amendării celor care dau bani cerșetorilor. Cum ar zice doctorii, e mai bine să previi, decât să tratezi…



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 14 Septembrie 2011
Stire din Cetățenești : "Neică, nimeni nu-i de capul lui în bloc!"
Miercuri, 14 Septembrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Senatul a decis: fără uniforme în școli!
Pagina a fost generata in 1.9819 secunde