Fost parlamentar, șomer, caut angajare

1113
Serios, manierat, cu ceva cearcăne la ochi, trecut de prima tinerețe, cu burta mare și obrazul subțire, fost deputat de meserie, în prezent fără obligații, caut loc de muncă bine plătit. Nu contează domeniul sau funcția, importante sunt facilitățile și indemnizațiile. Cer seriozitate, timp de odihnă în timpul programului de luni până joi, între orele 12 și 18 dacă se poate, în amintirea fostului loc de muncă. Menționez că nu sunt disponibil în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Atunci fac muncă în circumscripție la cele două case de vacanță de pe Valea Prahovei și Mureș și în apartamentele din capitală și din alte mici localități europene precum Monaco, Paris sau Londra.
Ziarele din întreaga țară sunt pline de astfel de anunțuri ale unor foști parlamentari disperați că votul uninominal i-a lăsat fără un colț de pâine și o cutie de margarină pe masă. Nu au mai fost aleși de electoratul mult prea pretențios, indecent de băgăreț și intrigant, care i-a concediat de la locul de muncă din Parlament fără niciun preaviz sau avertisment. Au rămas șomeri, fără niciun venit. Tocmai ei, deschizătorii de drumuri ai democrației în România, făuritorii de legi numai de ei interpretate și înțelese. 48 de plăieși, izgoniți din Casa Poporului, plâng acum disperați că au rămas cu buzunarele goale, fără niciun ajutor pe lume. Printre ei, și doi foști deputați de Constanța. Fără certitudinea zilei de mâine, cu o imensă strângere de inimă, au făcut, săracii, cereri pentru a primi ajutor de șomaj. Așa că, statul român le va plăti un minim ajutor de șomaj, pe trei luni, în valoare de… 21.000 lei pentru fiecare (210 milioane de lei vechi).
Oameni buni, românilor, patroni de firme și companii naționale și internaționale, aveți milă de acești fii ai patriei care își târăsc acum zilele dintr-un indecent ajutor de șomaj de câteva sute de milioane. Caviarul s-a scumpit, acțiunile le-au scăzut la bursă, impozitele pe terenurile și vilele pe care le dețin i-au secătuit, sunt loviți de criză. Nu-i lăsați să moară de foame și ajutați-i!

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7046 secunde