Peter Eckstein Kovacs a fost numit consilier prezidențial pentru minorități

331

Articole recomandate

Președintele Traian Băsescu a semnat, ieri, decretul de numire a fostului senator UDMR Peter Eckstein-Kovacs în funcția de consilier prezidențial pentru minorități în cadrul Administrației Prezidențiale.
Peter Eckstein-Kovacs nu a mai intrat în Parlament la alegerile din 30 noiembrie, când a candidat  în colegiul senatorial 2 pentru Cluj-Napoca, după încheierea mandatului său de senator în legislatura 2004-2008. El a obținut la alegerile parlamentare 20,34% din voturi în Colegiul 2 din Cluj, fiind devansat de Șerban Rădulescu (PD-L) cu 47,73%.
La finalul anului 2007, eurodeputatul maghiar Laszlo Tokes a declarat că i-a propus șefului statului înființarea unui post de consilier prezidențial pentru problemele minorităților naționale, în cadrul unei întâlniri ce a avut loc la Palatul Cotroceni.
Kovacs este de profesie jurist și a avut trei mandate de parlamentar. Între anii 1992 și 1996 a deținut funcția de consilier local în Cluj, iar în perioada 1 februarie 1999 - noiembrie 2000 a fost ministru delegat pentru minorități naționale în cabinetele Vasile și Isărescu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.866 secunde