Poluare la Teheran. Locuitorii sunt rugați să părăsească orașul!

241
Poluare la Teheran. Locuitorii sunt rugați să părăsească orașul! - pollutionintehran166317600-1354728491.jpg

Ministrul sănătății iranian, Marzieh Vahid Dastjerdi, le-a recomandat miercuri locuitorilor Teheranului să părăsească orașul, care de câteva zile se confruntă cu un nivel crescut de poluare, informează Agerpres.

Gradul de poluare a ajuns la un nivel critic în ultimele zile în capitală și în alte mari orașe iraniene.

O reuniune guvernamentală a fost amânată la Teheran și au fost închise școlile și universitățile din orașele afectate de poluare

În pofida acestor măsuri, "calitatea aerului se menține la niveluri periculoase și concentrația de emisii poluante a sporit în ultimele 24 de ore", în special la Teheran, a declarat un reprezentant al departamentului de resort.

Din cauza poluării excesive, tot mai multe persoane cu probleme s-au prezentat la medic. Măsurile pentru reducerea poluării au costat economia iraniană aproximativ 275 milioane dolari, după cum a declarat pentru ISNA deputatul Mohammed Reza Tabesh.

Teheranul numără aproximativ 8 milioane locuitori și este unul din cele mai poluate orașe din lume, din cauza poziției sale geografice /1.500 metri altitudine/ și a sporirii numărului de autovehicule, completează sursa citată.

 

 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 14 Septembrie 2012
Stire din Sănătate : Citricele, inamicele poluării!
Pagina a fost generata in 0.4075 secunde