Praf peste limitele normale, în aerul din Constanța

949
5
Praf peste limitele normale, în aerul din Constanța - p1070113-1333477416.jpg

Zilnic, inspirăm în plămâni otrăvuri în concentrație mai mare sau mai mică. Constănțenii trăiesc într-unul din cele mai poluate orașe ale țării și ale Europei. Nu o spunem noi, ci rapoartele instituțiilor care măsoară substanțele prezente în aerul pe care îl respirăm. Dioxid de sulf, dioxid de azot, de monoxid de carbon, ozon, benzen, toluen, etilbenzen, pulberi respirabile, adică praf, toate acestea se află în aerul din Constanța. Însă cel mai grav este că deseori se înregistrează depășiri ale limitei pentru sănătate. 


Conform Raportului Anual al Agenției Județene pentru Protecția Mediului Constanța, în anul 2011, s-au înregistrat depășiri ale limitei pentru sănătate la valorile medii zilnice pentru indicatorul PM10 (pulberi respirabile), determinat prin metoda gravimetrică. Cele mai multe depășiri au fost semnalate la stația din zona Casei de Cultură, la cea de la Medgidia, dar și la cea din zona industrială a Constanței, pe strada Prelungirea Liliacului.

Poluare în tot județul
Raportul arată că la stația CT1 (Casa de Cultură) au fost 10 depășiri pe parcursul întregului an 2011, opt în luna martie și câte una în aprilie și august. Valoarea maximă a depășirii a fost de 84.485 de micrograme pe metru cub, pe zi. La stația CT3 (Năvodari) numărul de depășiri a fost de patru, una în februarie și trei în martie, cu valoare maximă de 63.23 micrograme. La stația CT 4 (Mangalia) au fost înregistrate cinci depășiri - câte una în ianuarie și martie și trei în decembrie. Valoarea maximă a fost de 52.50 micrograme. La stația CT5 (zona industrială str. Prelungirea Liliacului) au fost șapte depășiri, câte trei în martie și decembrie și una în noiembrie. Valoarea maximă a fost de 64.67 micrograme. Depășiri au fost și la stația CT7 (Medgidia), 12 în total, câte una în ianuarie și martie, trei în februarie, cinci în noiembrie și două în decembrie. Valoarea maximă a depășirii este de 85.94 micrograme pe metru cub, pe zi.

Soluția - spălarea străzilor
Majoritatea depășirilor s-a înregistrat în lunile de iarnă, principalele cauze fiind traficul intens, ridicarea pulberilor ca urmare a împrăștierii de material antiderapant, încălzirea rezidențială, condițiile climatice specifice zonei costiere, dar și din surse industriale. 


Practic, inhalăm zilnic cantități imense de praf. Situația ar putea fi ameliorată, dincolo de amenajarea mai multor spații verzi, prin spălarea regulată a străzilor. Ar fi indicat ca acest lucru să se facă mai ales pe arterele principale. În Timișoara, de exemplu, după ce autoritățile au început să spele străzile, au scăzut considerabil valorile de pulberi respirabile din aer.

Comentează știrea

MIRUNA
3 aprilie 2012
pe mazare si co ii doare in cot de oras!pai dc prostii si bosoroogii tot il voteaza ,iar restul stau si nu voteaza nimic.. ,ce sa-si mai bata capul,il doare in pu.a de noi

Constănțenii trăiesc într-unul din cele mai poluate orașe ale țării și ale Europei. Nu o spunem noi, ci rapoartele instituțiilor care măsoară substanțele prezente în aerul pe care îl respirăm.Soluția - spălarea străzilor Majoritatea depășirilor s-a înregistrat în lunile de iarnă, principalele cauze fiind traficul intens, ridicarea pulberilor ca urmare a împrăștierii de material antiderapant, încălzirea rezidențială, condițiile climatice specifice zonei costiere, dar și din surse industriale. Practic, inhalăm zilnic cantități imense de praf. Situația ar putea fi ameliorată, dincolo de amenajarea mai multor spații verzi, prin spălarea regulată a străzilor. Ar fi indicat ca acest lucru să se facă mai ales pe arterele principale.

MIRUNA
3 aprilie 2012
in acest oras nu doar Dioxid de sulf, dioxid de azot, de monoxid de carbon, ozon, benzen, toluen, etilbenzen, pulberi respirabile, adică praf, toate acestea se află în aerul din Constanța.daramaturi ,ruine, locuri neadministrate si haos sunt pe acolo sunt

in acest oras nu doar Dioxid de sulf, dioxid de azot, de monoxid de carbon, ozon, benzen, toluen, etilbenzen, pulberi respirabile, adică praf, toate acestea se află în aerul din Constanța.daramaturi ,ruine, locuri neadministrate si haos sunt pe acolo sunt si foarte multi patrupezi coltzosi:)) cum am spus si ieri si in multe alte zile,peste tot,inclusiv in acea zona,acele animale latratoare cu care mazare vrea sa umple orasul considerandu-ne pe noi,constantenii, o menajerie uriasa , probabil ,pe care vrea sa o transforme in gradina zoologica ,mai bine zis cainarie:))de ce? simplu, oricum mazare ne considera o turma de prosti buna de manevrat doar la alegeri -a se vedea imbecilii care il voteaza ca oile pt un pachet de ulei ,orez si pui de gaina..una peste alta, suntem o gramada de animale in acest oras ,unii pe 2 picioare ,altii pe 4 ,in curand vom avea si pe 6 picioare ca nu va mai avea chipurile bani nici de dezinsectie, nu are bani nici de ecarisaj ,nici de padoc-desi exista FONDURI EUROPENE PT ASA CEVA !, nici de curatenie nici de spatii verzi de absolut nimic dar el o duce bine mersi prin locatii exotice..bravos popor constantean ,ne meritam soarta..pardon turma de oi constantene care trebuie pazite ,nu e asa ???... de caini ,foarte multi caini:))

Cristi
4 aprilie 2012
Protejati?!

Sa mearga cineva in timpul zilei pe langa Cimitirul Central sa vada nori mari de praf cum acopera strazile. Nori produsi de cei care vand monumente funerare. Dupa o gramda de reclamatii se pare ca pe nimeni nu intereseaza problema asta. Si va mai intrebati de unde praf... Sunt mii de tone de praf pe an care sunt produse doar de oamnii aia si nimeni nu ia atitudine. Faceti va rog o ancheta si veti observa una din principalele surse de praf din constanta.

Craii de curte veche
4 aprilie 2012
Analfabetii = Mazare , & Co

Sa multumim echipei Mazare & Co pentru praf si toxine. De asemenea si ziaristilor de la ziarul d-voastra Ion Tita Calin pentru elogiile aduse poluatorilor =Oil Terminal, cu gaze si alte produse petroliere de pe strada Justitie = Intim cum stie lumea. Cind d-na Fery Predescu prezenta poluarea dupa ploiile din Constanta la Pro TV, nimeni nu lua in consideratie MEDIUL.Efectele se vad acum.Sa protestati NU MAI MERGETI CU AUTOBUZELE RATC CA FAC MULT FUM = MULTA POLUARE.

MIRUNA
4 aprilie 2012
oricum ar fi , am mai spus-o si o spun, CONSTANTA TREBUIE SA SCAPE DE MAZARE ,altfel va deveni un tiran local la fel de odios pe cat e BASESCU la nivel national(ca sa nu mai zica pesdeii ca dc esti impotriva PSD si marea imputita ESTI PDLIST:))..BAI IDIOT

oricum ar fi , am mai spus-o si o spun, CONSTANTA TREBUIE SA SCAPE DE MAZARE ,altfel va deveni un tiran local la fel de odios pe cat e BASESCU la nivel national(ca sa nu mai zica pesdeii ca dc esti impotriva PSD si marea imputita ESTI PDLIST:))..BAI IDIOTILOR CARE CREDETI IN MAZARE,ARATATI DOAR NIVELUL URIAS DE PROSTIE,INCULTURA SI IMBECILSM AL UNOR LOCUITORI AI CONSTANTEI.Si stiu despre ce vorbesc, eu am lucrat cu oamenii, majoritatea absoluta a celor ce il sustin pe mazare sunt pensionari(dar dintre cei mai prosti sau fara scoala multa si retardati pensionari),femei casnice proaste si indivizi cu un intelct dubios...restul mazaristilor sunt psdisiti care profita de hotiile lui mazare!

Articole pe aceeași temă

Luni, 31 Octombrie 2011
Stire din Social : Criza a salvat Marea Neagră!
Vineri, 30 Septembrie 2011
Stire din Social : Moare Marea Neagră
Marţi, 04 Octombrie 2011
Stire din Sănătate : Cum ne afectează poluarea sănătatea
Pagina a fost generata in 0.3255 secunde