Timpul dezlipirii fundului de canapea

417
Timpul dezlipirii fundului de canapea - 84a6413e1d78eb2e2f4466a5e5fd4e5e.jpg
Sigur ai remarcat, dragă cititorule, că ziarul nostru duce o campanie asiduă pentru promovarea unui proiect care să ajute la reabilitarea (ce lemnos sună!) zonei peninsulare a Constanței. Un prim efect important al demersului nostru este elaborarea, de către un membru al Parlamentului României, a unui proiect de lege referitor la constituirea Rezervației Arheologice și Turistice Peninsula Constanței. Firește, proiectul deputatului Zătreanu este perfectibil (cineva l-a caracterizat deja ca fiind "lame", englezescul pentru prețioasa noastră expresie "de doi lei"), dar propunerea există! Evident, va mai curge apă pe Dunăre până când proiectul va deveni lege și va putea fi pus în practică, dar scheletul Peninsulei renăscute s-a conturat! Propunerile de îmbunătățire a textului actului au început să curgă, iar acest lucru nu face decât să demonstreze teoria populară că "unde-s mulți, puterea crește".
Poate acesta este cel mai important lucru: bulgărele se rostogolește, capătă proporții, o ia la vale. Mulți ne înjură sau hăhăie, arătându-ne cu degetul și luându-ne în balon: "N-o să faceți nimic, n-o să reușiți nimic, cu ăștia nu vă puteți pune!", aceeași tânguială păguboasă, aceleași comentarii vitejești făcute din spatele unei tastaturi.
Asta înseamnă să te ridici de pe canapea. Nu mai țin minte ce străin ne-a spus cândva: "Voi, românii, vă plângeți prea mult. Lăsați lamentările și puneți mâna de faceți ceva, luați-vă soarta în mâini, pentru ca altcineva n-are cine s-o facă în locul vostru". Nu sunt eu fanul numărul 1 al discursurilor mobilizatoare de tip Hollywood, dar trebuie să recunoști, dragă cititorule, că au o țâră de dreptate toți cei care ne îndeamnă să încetăm a o mai freca degeaba.
Deci, a cam venit timpul să ne ridicăm fesele de pe sofalele comode de care ne-am atașat atât de mult și să aruncăm telecomanda. Trebuie să credem în ce facem... pentru că s-ar putea să ne iasă!

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 29 Iulie 2010
Stire din Comentarii : Nu de Ceaușescu ne e dor!
Miercuri, 28 Iulie 2010
Stire din Comentarii : Blestemul votului
Sâmbătă, 24 Iulie 2010
Stire din Comentarii : Declarația unui impostor
Vineri, 23 Iulie 2010
Stire din Comentarii : DDD președinte?
Pagina a fost generata in 1.0252 secunde