Directorul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, MIHAI PERIFAN a răspuns întrebărilor tale

2327
11
Directorul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, MIHAI PERIFAN a răspuns întrebărilor tale - mihaiperifan1-1401716960.jpg
De câte ori v-ați simțit neputincioși în fața unui vânzător arogant care v-a păcălit cu zâmbetul pe buze că totul este proaspăt sau că produsul s-a defectat din cauză că nu ați știut cum să umblați cu el?


Directorul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, MIHAI PERIFAN a fost în redacția Cuget Liber și a răspuns întrebărilor voastre. Din păcate, timpul nu a permis ca toate întrebările să primească un răspuns în timp real, insa vor fi raspunse prin e-mail. 


INTREBARI si RASPUNSURI


1. De ce cand am vrut sa reclam Enel pentru intreruperi repetate a furnizarii energiei, neanuntate si inopinante, una din angajatele dumneavoastra mi-a spus la telefon ca reclam degeaba Enelul. Daca Enel intra in o categorie speciala, va rog sa imi explicati care sunt drepturile mele ca si consumator in fata lor. Multumesc.


MIHAI PERIFAN - Conform procedurii generale de solutionare a petitiilor, aprobata prin ordin al presedintelui ANPC, reclamatiile si sesiziarile se primesc numai in forma scrisa. Comisarul de serviciu care a raspuns la telefon, trebuia sa va consilieze asupra modului de depunere a unei reclamatii. Este obligatorie depunerea documentelor care sa ateste relatia cu operatorul economic, iar in acest caz contractul. Trebuie sa ne asiguram ca reclamatia este formulata in numele titularului de contract. 


2. CINE CIRCULA CU MICROBUZELE 305..303 DAR MAI ALES 305 A PUTUT VEDEA IN CE STARE SE AFLA ACESTE MICROBUZE ...sunt infecte ..un focar de mizerie spatarele de la scaune .de unde ne tinem k, mana sunt jegoase lucesc de jeg ....miros urat ..ies dim pe traseu nematurate ..ramase de seara .. pungi goale ,doze de bere seminte tot ce vrei o adevarata ghena de gunoi pe roti ...intr-o dim era vomat in microbuz ramas de seara soferul nici macar nu stia ce are in masina ..despre soferi e si mai rau ..vorbesc in continu la telefon cu voce f tare ..se parasc intre ei la sefu lor ..se bat pur si simplu ptr calatori ...se intrec intre ei cine ia calatori mai multi totul ptr bani ..asa ceva nu am mai vazut nicaieri ..ma repet aceste microbuze sunt un pericol usile nu se inchid .curg tablele de pe ele sunt defecte adevarate rable si wc-uri pe roti .....repet tot timpul vorbesc la telefon si numai cati bani au facut cati calatori si se parasc si se cearta intre ei desigur cu voce tare nu sunt atenti la condus ...mizeria e la ia acasa mai bine arata un wc public ...circula cu zeci de persoane in picioare sunt atat de inguste ca nu poti sa trecu unul pe langa altul de fapt aceste microbuze au fost ptr marfa si le-au modificat ptr calatori dar nu corespund normelor standard INTREBARE CUM DE PANA ACUM SUNT O GROAZA DE ANI CEI DE LA OPC NU AU VAZUT NU AU AUZIT NIMIC AICI TARE MA TEM K, E CEVA PUTRED!


MIHAI PERIFAN - Va rugam sa ne precizati numarul mijlocului de transport, concret, pentru ca sunt mai multe institutii care supravegheaza activitatea mijloacelor de transport: Serviciul Politiei Rutiere - competente pentru vorbit la telefon in timpul conducerii si aglomeratie in mijlocul de transport, Comisaritatul Judetean Pentru protectia Consumatorului - competente in ceea ce priveste conditiile de igiena si starea mijlocului de transport (scaunelor, a huselor, a podelelor, precum si respectarea graficului de transport), Autoritatea Rutiera Romana - competente privind licenta de transport, Directia Antifrauda Constanta - competente privind eliberarea biletelor de calatorie, Inspectoratul de Stat pentru Controlul Rutier - asigura la nivel national si international inspectia si controlul respectarii reglementarilor nationale si internationale in domeniul rutier. Daca reclamatiile forumulate cuprind aspecte care exced sferei noastre de competenta, acestea se redirectioneaza catre institutia cu competenta.


Daca aveti competenta in verificarea microbuzelor in ceea ce priveste curatenia lor, de ce va mai trebuie numarul microbuzului? Verificati-le pe toate!!! Imi dau seama ca, la valoarea dvs., nu va deplasati cu mijlocul de transport in comun, dar va garantam noi, toate au probleme! De ce nu luati initiativa si nu organizati o actiune de amploare in ceea ce privete microbuzele, in care sa-i cooptati si pe cei de la Rutiera, RAR si ISCTR? Dar actiunea sa o faceti in strada, in timpul programului, nu la sediul firmelor, si nu anuntata in prealabil!


MIHAI PERIFAN - In general, Comisaritul Judetean pentru Protectia Consumatorului nu executa controale operative, noi desfasurandu-ne activitatea doar in baza sesizarilor si tematicilor nationale care ne sunt transmise de ANPC. Va rugam sa va adresati cu incredere institutiei noastre printr-o sesizare scrisa ori de cate ori constatati o neregula.


3. Domnule director, din cauza fluctuatiilor de tensiune la electricitate, mi s-au ars aparatele electrice in casa. este de competenta OPC o asemenea problema pt a sti daca sa depun o plangere si la dvs deoarece cei de la ENEL nu vor sa ma despagubeasca


MIHAI PERIFAN - In aceasta situatie, procedura ENEL prevede ca in termen de 24h de la incident, consumatorul afectat sa depuna o reclamatie. Se va constitui o comisie care va stabili raportul de cauzalitate dintre defect si paguba. Daca decizia nu este favorabila consumatorului, acesta se poate adresa doar unei instante de judecata.


4. Acum un an am avut probleme cu telefonul cumparat de la Cosmote potrivit unui contract pe 24 luni. Cand mi s-a defectat si m-am adresat serv. de garantii de la Cosmote mi s-a spus de catre repr. sai ca este din cauza utilizarii gresite ale mele . Dar cand le-am demonstrat contrariul mi s-a spus de catre acestia : " ne pare rau , dar sunteti scos de la garantie iar repararea tel. este de numai 900 ron !' nici telef. nu avea aceea valoare! M-am adresat O.P.C.-ULUI CONSTANTA si o functionara de-a dvs. mi-a soptit : nu depuneti nicio reclamatie impotriva la Cosmote, ca degeaba o depuneti! Deci sunteti mana in mana!!!!!


MIHAI PERIFAN - In cazul anularii garantiei de catre unitatea service, aveti doar posibilitatea efectuarii unei expertize (de catre un expert desemnat de o instanta de judecata). Daca expertiza conlcuzioneaza ca in neconformitate nu-i este imputabila consumatorului (soc mecanic, utilizare necorespunzatoare, imersie in lichid etc.), atunci acesta are dreptul de a i se aduce produsul la conformitate fara alte costuri. Nu avem competenta de anula decizia unei unitati tehnice specializate.


5. Ce ne puteti spune despre etichetele inselatoare ale produselor alimentare care promit minuni, dar care se dovedesc niste mari porcarii. Nu de putine ori am cumparat creme care promiteau reintinerirea dupa cateva utilizari(o luna) si nu au avut nici un efect. Aici mai pot aminti si mierea din supermarket, care contine zahar si care nici dupa cateva luni nu se zahariseste. si stiu destui apicultori care nu au loc sa isi vanda marfa sanatoasa din cauza lor.


MIHAI PERIFAN - Legislatia in vigoare prevede: "etichetarea si metodele prin care aceasta se realizeaza nu trebuie sa atribuie alimentelor proprietati de prevenire sau tratare sau vindecare a bolilor sau sa faca referiri la astfel de proprietati. Sunt exceptate de la aceasta interdictie apele minerale naturale, precum si orice alimente cu destinatii nutritionale speciale, autorizate in acest sens de Ministerul Sanatatii". Aceste interdictii sunt valabile si in cazul publicitatii alimentelor.


6. Sute de sticle de apa plata au fost retrase de la comercializare in capitala. ce ne puteti spune despre cea comercializata in magazinele constantene?este neconforma? au fost realizate controale?sunt sortimente de apa care au ajuns is la noi in magazine si nu ar mai trebui cumparata?


MIHAI PERIFAN - Structurile de vanzarea care ofereau la comercializare apa minerala, au retras in mod voluntar sortimentul de la comercializare. Legat de a doua intrebare, mu am identificat astfel de situatii.


7. De ce nu luati masuri impotriva celor de etnie roma care vad produse de proasta calitate, prin pietele Grivitei si Tomis 3? Da, suntem saraci, dar prea e bataie de joc! Hainele se rup dupa doua purtari, iar musamalele nici nu apuci sa le pui pe masa!


MIHAI PERIFAN - De fiecare data cand se constata abateri la comercianti neautorizati, acestia sunt sanctionati contraventional tocmai pentru a se elimina aceste practici neconforme. Daca este comerciant ambulant, nu avem competenta pe acest segment.


8. Peste citeva zile incepe sezonul estival. Sigur va fi iar tiganie in statiuni si mai ales in satul de vacanta. terase si tot felul de cosmelii in care se vind produse de o calitate indoielnica. va intreb ce face OPC ul pt a elimina aceste mizerii din peisaj, si sa mergeti in vama veche sau 2 mai sa vedeti mizerii.


MIHAI PERIFAN - Pe toata perioada sezonului estival se fac verificari cu privire la respectarea legislatiei de catre operatorii economici, iar de fiecare data cand se constata abateri se aplica sanctiuni.


9. OPC CE SPUNE DESPRE SCANDALUL DE LA MICUL REGAT? SUNT CONVINSA CA ASTFEL DE SITUATII SE REGASESC SI IN ALTE ASEMENEA PSEUDO-GRADINITE.


MIHAI PERIFAN - Nu intra in sfera noastra de competenta situatia respectiva. In urma aparitiei in presa a evenimentelor, ne-am autosesizat si a fost efectuata o actiune de verificare la "Centrul de educatie si dezvoltare timpurie - Micul Regat". Structura verificata nu este gradinita pentru prescolari, ci un prestator de servicii ce isi desfasoara activitatea pe baza de contract incheiat cu beneficiarul.


10. Am vazut prin multe magazine, mai ales in mallurile din Constanta, ca exista sute de produse expuse pe rafturi, dar care NU AU preturile afisate! De multe ori am fost nevoit sa intreb angajatii. Este permis, din puct de vedere legal, asa ceva? Si ce pot sa fac daca dupa ce am cumparat un produs, realizez ca este contrafacut? Este posibil ca pe moment sa nu-ti dai seama ca esti pe cale sa dai banii pe o porcarie.


MIHAI PERIFAN - Produsele trebuie sa fie expuse la comercializare cu pretul afisat la loc vizibil, lizibil si intr-o forma neechivoca. Daca ati cumparat un produs contrafacut, intotdeauna sfatuim consumatorii sa studieze etichetele pentru a-si face o imagine asupra respectivului produs. In momentul in care constata ca achizitionat un produs contrafacut acesta poate sa se adreseze institutiei noastre.  


Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Sorin
2 iunie 2014
Enel

De ce cand am vrut sa reclam Enel pentru intreruperi repetate a furnizarii energiei, neanuntate si inopinante, una din angajatele dumneavoastra mi-a spus la telefon ca reclam degeaba Enelul. Daca Enel intra in o categorie speciala, va rog sa imi explicati care sunt drepturile mele ca si consumator in fata lor. Multumesc

BOBY VEGAS
2 iunie 2014
transportul cu liniile 305.303 etc

CINE CIRCULA K, MICROBUZELE 305..303 DAR MAI ALES 305 A PUTUT VEDEA IN CE STARE SE AFLA ACESTE MICROBUZE ...sunt infecte ..un focar de mizerie spatarele de la scaune .de unde ne tinem k, mana sunt jegoase lucesc de jeg ....miros urat ..ies dim pe traseu nematurate ..ramase de seara .. pungi goale ,doze de bere seminte tot ce vrei o adevarata ghena de gunoi pe roti ...intr-o dim era vomat in microbuz ramas de seara soferul nici macar nu stia ce are in masina ..despre soferi e si mai rau ..vorbesc in continu la telefon cu voce f tare ..se parasc intre ei la sefu lor ..se bat pur si simplu ptr calatori ...se intrec intre ei cine ia calatori mai multi totul ptr bani ..asa ceva nu am mai vazut nicaieri ..ma repet aceste microbuze sunt un pericol usile nu se inchid .curg tablele de pe ele sunt defecte adevarate rable si wc-uri pe roti .....repet tot timpul vorbesc la telefon si numai cati bani au facut cati calatori si se parasc si se cearta intre ei desigur cu voce tare nu sunt atenti la condus ...mizeria e la ia acasa mai bine arata un wc public ...circula cu zeci de persoane in picioare sunt atat de inguste ca nu poti sa trecu unul pe langa altul de fapt aceste microbuze au fost ptr marfa si le-au modificat ptr calatori dar nu corespund normelor standard INTREBARE CUM DE PANA ACUM SUNT O GROAZA DE ANI CEI DE LA OPC NU AU VAZUT NU AU AUZIT NIMIC AICI TARE MA TEM K, E CEVA PUTRED !

Laur
4 iunie 2014
COSMOTE FIRMA DE TEPARII

Acum un an am avut probleme cu telefonul cumparat de la Cosmote potrivit unui contract pe 24 luni. Cand mi s-a defectat si m-am adresat serv. de garantii de la Cosmote mi s-a spus de catre repr. sai ca este din cauza utilizarii gresite ale mele . Dar cand le-am demonstrat contrariul mi s-a spus de catre acestia : " ne pare rau , dar sunteti scos de la garantie iar repararea tel. este de numai 900 ron !' nici telef. nu avea aceea valoare! M-am adresat O.P.C.-ULUI CONSTANTA si o functionara de-a dvs. mi-a soptit : nu depuneti nicio reclamatie impotriva la Cosmote, ca degeaba o depuneti! Deci sunteti mana in mana!!!!!

Radu
6 iunie 2014
ENEL

Ultimile informatii din presa centrala ne dezvaluie faptul ca ENEL a "umflat" in mod abuziv factura la energie. Care sunt masurile pe care institutia condusa de dvs le poate lua intr-un asemenea caz si, cum putem sa ne recuperam platile in plus platite ENEL-ului? De cine si cum este aparat consumatorul in fata furnizorilor de servicii care detin monopolul pe piata ?

paul
6 iunie 2014
colaborare

domnilor inspectori,in activitatea dumneavoastra,trebuie sa existe o calaborare cu domnii inspectori de la ANTIFRAUDA FUSCALA.CAZ CONCRET..Magazinul PENNY situat pe b-dul AUREL VLAICU zona CISMEA, a devenit o zona de aprovizionare a celor care eludeaza LEGEA.Nu poti sate aprovizionezi cu o stcicla de apa plata sau alte mici cumparaturi,pentru ca nu ai nici-o sansa in fata celor incarca carucioarele cu cantitati care nu sunt pentru consum propiu, ci pentru revanzare .CULMEA la casierie se achita cu bonuri de masa colectate.S-AU SCHIMBAT PREDEVEDERILE CODULUI FISCAL ???

DAN
6 iunie 2014
RAJA

Eu locuiesc in Australia,m-am intors in ROMANIA dupa 18 luni de la decedarea cumnatului dar am gasit casa goala si desconectat de la apa.si fara ceas de apometru.RAJA ma desconectat pe motivul ca nu avut cu cine sa faca contract,dar in schimb mau incasat de 3600 eu pt pierderi de apa fara sa am nici o dovada cit a fost pe apometru.MAFIE LEGALA

sergiu uzun
10 iunie 2014
:)))))))))))))))

Io zic ca trebuie cautat alt sef pt Protectia Consumatorilor pentru ca in maxim 6 luni va fi retiunut de DNA, apoi arestat de instanta. Ba, altul n-ati gasit?:)))))))) Ce caterinca :)))))))) Perifan sef :)))))))))) Hai maxim un an mai are de libertate :)))))) Spagari din toate tarile, uniti-va :))))))))

similar internet page
24 iunie 2014
similar internet page

replica hermes birkin handbags Stiri Social : Directorul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, MIHAI PERIFAN a răspuns întrebărilor tale | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online similar internet page http://recbysaatchi.com/hermes/replica-hermes-handbags-2-on-sale-6.asp

Nike Air Max sale
26 septembrie 2014
Nike Air Max sale

[url=http://www.lebron-jamesshoes.us/]Lebron James shoes[/url] [url=http://www.airmax90sale-uk.co.uk/]http://www.airmax90sale-uk.co.uk/[/url] [url=http://www.runshoessale.org.uk/]Nike Air Max sale[/url] [url=http://www.airmax90sale-uk.co.uk/producttags.html]http://www.airmax90sale-uk.co.uk/producttags.html[/url] [url=http://www.lebron-jamesshoes.us/]Lebron shoes[/url] [url=http://www.salomonukonline.co.uk/producttags.html]http://www.salomonukonline.co.uk/producttags.html[/url] [url=http://www.mkoutletonline-us.com/producttags.html]http://www.mkoutletonline-us.com/producttags.html[/url] [url=http://www.mkoutletonline-us.com/]Michael Kors outlet online[/url] [url=http://www.beatsbydreonlineuk.org.uk/]Beats By Dre studio[/url] [url=http://www.salomonukonline.co.uk/]http://www.salomonukonline.co.uk/[/url] [url=http://www.salomonukonline.co.uk/]Salomon[/url] [url=http://www.salomonukonline.co.uk/]Salomon UK[/url] [url=http://www.karenmillensoutletuk.co.uk/]Karen Millen outlet UK[/url] [url=http://www.michaelkorshandbagsoutlet2014.co.uk/]http://www.michaelkorshandbagsoutlet2014.co.uk/[/url] [url=http://www.mkoutletonline-us.com/]Michael Kors Purses[/url] [url=http://www.salomonukonline.co.uk/]Salomon running shoes[/url] [url=http://www.tomsshoes-outletonline.com/]Toms outlet[/url] [url=http://www.mkoutletonline-us.com/]http://www.mkoutletonline-us.com/[/url] [url=http://www.runshoessale.org.uk/]http://www.runshoessale.org.uk/[/url] [url=http://www.airmax90sale-uk.co.uk/]cheap Nike Air Max 90[/url] [url=http://www.lebron-jamesshoes.us/]Lebrons shoes[/url] [url=http://www.mulberryoutletyork2014.co.uk/producttags.html]http://www.mulberryoutletyork2014.co.uk/producttags.html[/url] [url=http://www.karenmillensoutletuk.co.uk/]http://www.karenmillensoutletuk.co.uk/[/url] [url=http://www.mulberryoutletyork2014.co.uk/]Mulberry outlet UK[/url] [url=http://www.michaelkorshandbagsoutlet2014.co.uk/]Michael Kors[/url] [url=http://www.airmax90sale-uk.co.uk/]Nike Air Max 90[/url] [url=http://www.mulberryoutletyork2014.co.uk/]Mulberry outlet online[/url] [url=http://www.fitflopsonlinesale.com/]Fitflop Sandals[/url] [url=http://www.lebron-jamesshoes.us/]http://www.lebron-jamesshoes.us/[/url] [url=http://www.runshoessale.org.uk/]Nike Air Max[/url] [url=http://www.cheapnikeairmax2014.us/]http://www.cheapnikeairmax2014.us/[/url] [url=http://www.michaelkorshandbagsoutlet2014.co.uk/]Michael Kors purses[/url] [url=http://www.beatsbydreonlineuk.org.uk/]Beats By Dre[/url] [url=http://www.cheapnikeairmax2014.us/]Nike Air Max 2014[/url] [url=http://www.fitflopsonlinesale.com/]Fitflop sale[/url] [url=http://www.mkoutletonline-us.com/]Michael Kors online outlet[/url] [url=http://www.mulberryoutletyork2014.co.uk/]Mulberry outlet[/url] [url=http://www.lebron-jamesshoes.us/producttags.html]http://www.lebron-jamesshoes.us/producttags.html[/url] [url=http://www.lebron-jamesshoes.us/]cheap Lebron shoes[/url] [url=http://www.cheapnikeairmax2014.us/]Nike Air Max 90,Nike Air Max 1[/url] [url=http://www.tomsshoes-outletonline.com/]Toms shoes[/url] [url=http://www.cheapnikeairmax2014.us/producttags.html]http://www.cheapnikeairmax2014.us/producttags.html[/url] [url=http://www.michaelkorshandbagsoutlet2014.co.uk/]Michael Kors outlet[/url] [url=http://www.mulberryoutletyork2014.co.uk/]http://www.mulberryoutletyork2014.co.uk/[/url] [url=http://www.beatsbydreonlineuk.org.uk/]Beats By Dre UK[/url] [url=http://www.michaelkorshandbagsoutlet2014.co.uk/]Michael Kors handbags[/url] [url=http://www.airmax90sale-uk.co.uk/]Nike Air Max 90 sale[/url] [url=http://www.fitflopsonlinesale.com/]Fitflop[/url] [url=http://www.michaelkorshandbagsoutlet2014.co.uk/producttags.html]http://www.michaelkorshandbagsoutlet2014.co.uk/producttags.html[/url] [url=http://www.karenmillensoutletuk.co.uk/]Karen Millen outlet online[/url] [url=http://www.beatsbydreonlineuk.org.uk/]Beats By Dre solo hd[/url] [url=http://www.airmax90sale-uk.co.uk/]Nike Air Max 90 UK[/url] [url=http://www.cheapnikeairmax2014.us/]cheap Nike Air Max 2014[/url] [url=http://www.beatsbydreonlineuk.org.uk/]http://www.beatsbydreonlineuk.org.uk/[/url] [url=http://www.karenmillensoutletuk.co.uk/]Karen Millen outlet[/url] [url=http://www.runshoessale.org.uk/]Nike Roshe Run[/url] [url=http://www.tomsshoes-outletonline.com/]Toms shoes outlet[/url] [url=http://www.runshoessale.org.uk/]Nike Free Run[/url] [url=http://www.fitflopsonlinesale.com/]http://www.fitflopsonlinesale.com/[/url] [url=http://www.tomsshoes-outletonline.com/]http://www.tomsshoes-outletonline.com/[/url] [url=http://www.fitflopsonlinesale.com/]Fitflop shoes[/url] [url=http://www.mulberryoutletyork2014.co.uk/]Mulberry outlet york[/url] Nike Air Max sale http://www.runshoessale.org.uk/

LbpHKrKE
29 septembrie 2014
FnVsfFoPxbBelq

mSmjGT dqrxxuhxqfid, [url=http://ektjhteyekdi.com/]ektjhteyekdi[/url], [link=http://nldfmczpkgll.com/]nldfmczpkgll[/link], http://oqwqvdotulbz.com/

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9786 secunde