O treime dintre români preferă să își țină banii acasă. Nu au încredere în bănci

59
O treime dintre români preferă să își țină banii acasă. Nu au încredere în bănci - otreime-1401716251.jpg

Articole de la același autor

O treime dintre românii din mediul urban preferă să își țină economiile acasă pentru că nu au încredere în bănci, în timp ce în 2006 doar 25% aveau această percepție, și tot o treime susțin că își țin banii în bănci pentru că au încredere, procentul acestora fiind, însă, în scădere de la 43% în 2006, reiese din Studiul Național de Audiență (SNA) FOCUS efectuat de Biroul Român de Audit Transmedia (BRAT), citat de Agerpres.
"Un procent de 35% dintre intervievați afirmă că preferă să-și țină economiile acasă, pentru că nu au încredere în bănci, comparativ cu 25% care erau de acord cu această afirmație în 2006. Un procent de 34% dintre românii de la oraș afirmă că folosesc băncile pentru depozite, pentru că au încredere, în scădere față de 2006, când 43% făceau această afirmație", se arată în studiul citat.
Aproximativ 55% dintre români au astăzi încredere doar în băncile mari, arată studiul menționat, față de 71% cât era procentul în anul 2006.
În același timp, peste 70% dintre români consideră că băncile sunt interesate mai degrabă de beneficiile pe care le pot avea de la clienți. Potrivit studiului, 37% declară că apelează la împrumuturile de la bănci dacă nu reușesc să facă rost de bani și 24% afirmă că banca îi ajută în ceea ce vor să facă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.128 secunde